10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Рутината в живота невинаги е безопасна

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Всеки човек малко или много се старае да избягва определени храни или дейности, които вредят на неговото здраве. Понякога обаче, въпреки старанието, внезапно се чувствате отпаднали и неразположени. Боли ви глава или сте уморени без причина, независимо че цял ден сте полагали усилия да не се натоварвате.

Обяснението на този проблем може да се окаже не толкова странно, колкото вероятно предполагате. Има някои неща, които вредят на здравето ви, но вие може дори да не подозирате за това. В резултат водите много по-нездравословен живот, отколкото предполагате.

Вижте кои са възможните 10 причини за неочакваното главоболие по средата на деня, както и за други всекидневни неразположения, които ви спохождат обикновено абсолютно внезапно.

1. Употребата на компютър

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Прекараното пред компютъра време, било то в работа или за забавление, е наистина опасно за здравето. Яркостта на екрана може да доведе до напрежение в очите и главоболие. Освен това, някои компютри съдържат токсини, които могат да причинят различни неврологични проблеми.

Затова следващият път, когато се приберете от работа, и решите да "релаксирате” на дивана с лаптоп в ръце - помислете дали това е най-правилното решение за наистина ефектива почивка.

2. Сешоарът

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Как е възможно ежедневното сушене на косата да вреди на здравословното състояние на човек? Топлината, която сешоарът излъчва, разрушава водородните връзки в косъма. А това може да доведе до косопад.

3. Гризането на молив или химикал
И то не е съвсем безопасно. Може да навреди както на здравината на зъбите ви, така и на правилната им позиция в устната кухина.

4. Пропускането на слънцезащитата

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Смятате, че щом не сте на море, можете да излезете навън и без слънцезащитен крем, без това да навреди на кожата ви? Определено не сте прави.

Кремът не само предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Нанесен върху нея, той я кара да изглежда по-млада. А коя жена не иска това?

5. Всекидневният душ

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

В Jenite.bg вече сме ви разказвали за плюсовете и минусите на ежедневното къпане. Тук обаче ще наблегнем на негативните последици от всекидневната баня.

Къпането всеки ден с гореща вода може да доведе до увреждане на хирдо-липидния слой на кожата. А именно липидите са съединенията, които я предпазват от сухота, и й осигуряват необходимата влажност.

6. Тичането

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Несъмнено сутрешният крос носи много ползи за организма ви и ние няма да отричаме невероятното въздействие на спорта върху тялото. Трябва обаче да знаете, че ако прекалявате с тичането, вероятността да се сдобиете с артрит е много по-голяма, тъй като ставите се износват по-бързо.

7. Лимони

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Ако сте фен на тези цитрусови плодове, трябва да помислете дали количеството, което обикновено приемате, не вреди на здравето ви. Дори и да са плодове, лимоните изобщо не са толкова безобидни.

Киселинността, която се съдържа в тях, разрушава емайла на зъбите. А здравият емайл е едно от първите условия за доброто състояние на устната кухина.

8. Пуканки

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Похапването на пуканки, докато се наслаждавате на добър филм, също не е препоръчително. Те могат да заседнат в разстоянието между отделните зъби и да причинят инфекции.

Освен това, ако обичате да ядете дори неопуканите пуканки, може да си осигурите пукнатини в зъбите, а при някои хора се стига дори до счупване.

9. Работата зад бюро

10 ежедневни дейности, които вредят на здравето ви

Всички са наясно, че професии, които изискват работа на компютър и прекарване на целия работен ден на стол, не носят никаква полза за организма ви. Научно доказано е, че ако стоите шест или повече часа зад бюрото си, рискът от сърдечни болести, поради липсата на физическа активност, се увеличава с цели 64%.

10. Чорапи в леглото
Ако сте свикнали да спите с чорапи, трябва да знаете, че по този начин вредите на газовата обмяна между клетките в тялото си. А това води до увреждане не само на кожните, но и на мозъчните клетки.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

23 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay