12 начини да се отървете от подутия корем, без упражнения

По мързеливия начин

12 начини да се отървете от подутия корем, без упражнения

Подуването на корема е естествен процес на тялото. В нормално състояние стомаха и червата са пълни с около 1 литър газ. Въздухът в стомаха е резултат от работата на микроорганизмите в чревната микрофлора- бактерии, които помагат на храносмилателния процес. Колкото по-трудно е на стомаха да преработва храната, толкова повече газове се образуват. Ето как да се отървете от подутия корем и да подпомогнете работата на стомаха.

Метод 1: Масажирайте тази точка, за да намалите образуването на газове и да облекчите стомаха си

12 начини да се отървете от подутия корем, без упражнения

Използвайте пъпа като "отправна точка". Поставете 4 пръста хоризонтално над него. Точката, която търсите е над най-горния пръст. Масажирайте я 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка. Ако сте направили всичко правилно, ще усетите кисел вкус в устата си и ще се увеличи слюнкоотделянето.

Метод 2: Този масаж ще ви помогне да премахнете задържаната вода и да облекчите болката.

12 начини да се отървете от подутия корем, без упражнения

Тази точка се намира на височината на втория пръст над пъпа. Натиснете върху нея и масажирайте 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и 2-3 минути в обратната посока.

Метод 3: Този масаж ще увеличи чревната активност и ще премахне тежестта.

12 начини да се отървете от подутия корем, без упражнения

Поставете 4 пръста хоризонтално над пъпа. Точката, която търсите, е разположена под малкия пръст. Направете масаж 2-3 минути по посока на часовниковата стрелка и 2-3 минути в обратна посока. Това ще ви помогне да се справите с подуването на корема.

Има много причини за подуване на корема при съвсем здрави хора. Те са свързани с храненето и работата на стомаха. Ето няколко основни съвета:

1. Пийте чаша топла вода с лимон всяка сутрин

Чаша вода с лимонов сок 15-30 минути преди хранене спомага за нормализиране на секрецията на стомашна киселина, облекчава симтомите на киселини и предотвратява образуването на газове в червата. В допълнение, лимонът съдържа много витамин C.

2. Не пийте мляко и кафе за закуска

Млякото стимулира производството на стомашна киселина и повишава киселинността. Не го бъркайте с питие- това е храна и то доста тежка. Изберете кисело мляко или кефир, тъй като те съдържат пробиотици, които помагат на стомашните бактерии в храносмилателните процеси. Що се отнася до кафето и бирата, те засягат стомаха почти по същия начин като млякото.

3. Не измивайте храната

Напитките, които приемате по време на хранене, разреждат стомашната киселина и концентрацията на ензими, отговорни за храносмилането. Следователно, храната се усвоява по-дълго и процесът на ферментация започва по-бързо. В резултат на това се образуват газове и коремът се подува.

4. Не пийте алкохол на празен стомах

Алкохолът стимулира производството на стомашна киселина, която при отсъствие на храна в стомаха забавя работата си и започва да вреди на стените. При честа употреба той убива микрофлората на стомаха и червата. Задължително яжте нещо, преди да пиете алкохол.

5. Пийте чай от джинджифил

Джинджифилът успокоява стомаха, намалява образуването на газове и чревната активност. Също така разрежда кръвта и подобрява кръвообръщението.

6. Не яжте прекалено много мазни храни

Мазната храна е трудна за преработка. Колкото повече се затруднява стомаха, толкова повече газове произвежда. Ако ядете по-малко мазни храни, ще избегнете чувството на дискомфорт и подуване.

7. Не "яжте въздух"

Когато бързаме, говорим, докато ядем, дъвчем дъвка, пием газирани напитки или пушим, поглъщаме излишен въздух. Това не е опасно, но води до подуване на корема. 

8. Не яжте прекалено много храни, богати на фибри

Това са много плодове, зеленчуци и бобови растения. Излишните влакна причиняват газообразуване и възпрепятстват работата на червата. Не прекалявайте с такава храна.

9. Релаксирайте, наспивайте се и медитирайте

Тревожността и стреса водят до нарушение в чревната активност. За да се справите с това, трябва да се отпуснете. Например 15-20 минути медитация на ден успокоява съзнанието, стомаха и сърцето и нормализира кръвообръщението. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

28 7
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay