4 хранителни ритуала, които ще Ви направят умствено по-здрави

Вижте кои са те!

4 хранителни ритуала, които ще Ви направят умствено по-здрави

Всички знаем, че храненето е от особено значение за здравето ни. То, оказва се, е и от особено значение за усмтвeното ни здраве. Днес ще Ви разкрием няколко простички ритуала, които ще подобрят начина Ви на живот и на това как се чувствате.

Бъдете благодарни, когато седнете на масата- Може да е молитва, пауза, или просто мисъл, отправена към тези, които нямат достатъчно храна и са гладни. Благодарете за храната, която имате на трапезата си. 

Правете си нещо като дневник за храната, която ядете - Не е задължително да е всеки ден, а когато се сетите. По този начин самите Вие ще можете да направите равносметка за големината на порциите си и погълнатите калории. 

Яжте бавно и усещайте всяка хапка. Не бързайте , а се насладете, оставете небцето Ви да усети всеки залък, всяка хапка.. бързото ядене влияе зле на храносмилането, а и стимулира тревожността и стреса.

Яжте мълчаливо - Не се изкушавайте да бърборите, докато ядете. Дори и да сте с други хора на трапезата, постарайте се да не говорите много и да се вглъбите по-скоро в мислите си.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay