5 причини да получавате възпаления на пикочния мехур

Те са ужасни!

5 причини да получавате възпаления на пикочния мехур
  1. Не пишкате след секс

    Просто го приемете и се научете да го правите. Не изисква никакви усилия, а ви предпазва от инфекции. Медицинският термин за това възпаление е "цистит на медения месец". Наименованието му е такова, тъй като е в следствие на полов акт. По време на половия акт попадат бактерии в пикочния мехур, които предизвикват инфекции. Уринирането след секс предотвратява тези инфекции.

  2. Използвате продукти за интимна хигиена

    Спрейовете, душовете и т.н. са доста опасни. Тези продукти убиват добрите бактерии и запазват лошите. Всъщност вагината се почиства сама и тези продукти са излиши. Единственото, което правят е да ви предразполагат към инфекции. Нашият съвет е да използвате обикновен сапун и вода.

  3. Не взимате мерки на време

    Трябва да отидете на лекар в момента, в който усетите, че имате проблем. Ако хванете възпалението в началото, с няколко таблетки ще се сбогувате с него много бързо.

  4. Съотношението на добри и лоши бактерии

    Ако добрите бактерии умрат, лошите причиняват възпаление веднага. Трябва нивото на двата вида бактерии да се регулира, за да нямате проблеми. Освен избягването на продуктите за интимна хигиена, може да взимате пробиотици, които възстановяват добрите бактерии. Разбира се, първо се консултирайте с лекаря си.

  5. Обезводнявате се

    Уринирането е вид пречистване на организма. Когато пишкате, изхвърляте всички бактерии, които причиняват възпаления. Ако не пиете достатъчно вода и не ходите до тоалетната редовно е силно вероятно да получите едно от онези досадни възпаления.

    Грижете се за себе си!   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay