9 съвета за бременни жени по време на празниците

Няколко съвета за бъдещите майки

9 съвета за бременни жени по време на празниците

Бременността през ноември, декември и януари прави празниците още по-специални. Празниците винаги са хубави- малко време, прекарано с близките, подаръци, вкусна храна и т.н. Бременността не пречи на повечето от тези неща, но въпреки това, има неща, които бъдещите майки трябва да знаят. Ето 10 съвети за бъдещите майки по време на празниците:

  1. Прекарайте Коледа вкъщи

    Ако обикновено пътувате по празниците, това е годината да промените тази традиция и да останете вкъщи. Празниците са стресиращо време от годината за всички хора, а за бременните още повече. Затова е добре да останете вкъщи, близо до вашия лекар.

  2. Избягвайте млечните продукти

    Избягвайте платата с млечни продукти, за да се предпазите от листерия. Избягвайте сирената Бри, Фета, Рокфор. Също така се откажете от хапките, включващи морски дарове и пастети.

  3. Поискайте графика на лекаря си

    Поискайте празничният график на лекаря си, за да бъдете спокойни, че ако нещо се случи, ще можете веднага да го посетите.

  4. Трябва да знаете възможностите си

    Не се надценявайте. Не се чувствайте длъжни да подготвяте специален подарък за всеки един от близките си, вече имате най-хубавия подарък, който ще подарите на всички тях.

  5. Избягвайте евентуално недопечено месо

    Недостатъчно обработени животински продукти може да носят вируси, които са опасни за плода. Бременните жени трябва да са наясно, че червеното месо, птиците, морските дарове може да са опасни, ако не са добре изпечени.

  6. Възползвайте се от остатъците от храната

    Без значение дали партито е във вашия дом или на друго място, след като празненството приключи, приберете остатъците и ги сложете във фризера. Когато бебето се роди, след няколко седмици, ще имате готова храна и няма да е нужно да се натоварвате излишно като готвите.

  7. Не се поддавайте на изкушението

    Има хора, които хапват сурово тестото за сладките. Ако сте бременна обаче не го правете в никакъв случай, защото все пак това са сурови яйца и е възможно да имат салмонела.

  8. Не преяждайте!

    Това, че сте бременна, не е извинение да преяждате на всеки празник. Резултатите ще бъдат подуване на корема и качване на излишни килограми, които нямат нищо общо с бебето и са вредни.

  9. Спазвайте препоръчителната доза кофеин

    При бременност, кофеинът е позволен, но в по-малки количества. Няма нищо лошо в това да изпиете една чаша горещо кафе, но не прекалявайте и също така не го замествайте с чай. Чаят не винаги е по-добрият вариант.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay