Грешките в храненето, които да не допускате, когато сте бременни

Ето какво не трябва да ядем!

Грешките в храненето, които да не допускате, когато сте бременни

Какво да е менюто на бременната? Тя трябва да се храни максимално здравословно, с натурални продукти, за да може бебчо да расте здрав, силен и голям. Има някои митове относно това как трябва да се храни жената, на която й предстои да роди. Ние ще ги развенчаем и ще ви кажем кои са грешките, които много бременни допускат и които не бива да допускате и Вие.

Не спирайте напълно кафето

Ако сте пили преди да забременеете, то не бива да го спирате напълно. Разбира се, трябва да бъде намалено количеството му до една малка чашка сутрин, но не и напълно да се изключи.

Не яжте прекалено мазни риби

Дори и да ги сварите или изпечете, мазните риби си остават мазни и трябва да бъдат избягвани от бъдещите мамчета. Такива например са сьомгата, херинга, риба тон и други. Те могат да бъдат опасни за плода в прекалено големи дози. Подходящи за хапване са скумрия, сардина, аншоа. Ако все пак много обичате сьомга, то гледайте да хапвате веднъж на две седмици от нея и  то с голяма порция зеленчуци.

Не се притеснявайте да хапвате десерти

Ако ви се ядат, то значи организмът Ви, а може би и бебчо, има нужда от тях. Трябва да внимавате с яйцата, които са използвани в сладкишите. По време на бременност имунната система на жената отслабва и поради това e по-податливa на салмнонела.

Не яжте много соя

Може да е водена като много здравословна, но тя всъщност съдържа и фитоестрогени и хормони, които могат да повлияят на хормоналната система на майката и детето.

Не трябва да ядете останала храна от друг ден

Така се развиват бактерии, а вече казахме за слабата имунна система на жената по време на бременността.

Не пийте безалкохолна бира

Ще попитате защо, нали няма алкохол в нея. Всъщност има съвсем нисък процент, но все пак го има.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

7 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay