Защо не трябва да си правите тест за бременност, преди менструацията ви да е закъсняла?

Вижте защо не бива да си правите тест по-рано, отколкото е нужно.

Защо не трябва да си правите тест за бременност, преди менструацията ви да е закъсняла?

Ако се опитвате да забременеете, е нормално да искате да разберете дали сте бременна възможно най-бързо. Но въпреки че на теста пише, че може да се направи до 5 дни преди закъснението на менструацията, лекарите съветват да не правите никакви тестове, преди менструацията ви да е закъсняла.

Проблемът е, че е доста често срещано и нормално съвсем здрави, млади жени да губят бебетата си много рано-още преди менструацията им да е закъсняла. Шансът да загубите бебето през първите 2 седмици след зачеването е 25%. Но ако изчакате до закъснението на менструацията, шансът става 15%. Почти е нормално жените да забременяват и да загубят плода, още преди менструацията им да е закъсняла. Случва се често, а жените дори не разбират, че са били бременни и затова не е проблем. Но може да се превърне в проблем, ако разберете прекалено рано и се надявате. Така ще преживеете целия ужас на загубата на бебе.

След такова нещо, жените започват да си мислят, че нещо не е наред с тях. Но трябва да знаете: Няма място за притеснения. Всичко е наред. Дори до някаква степен, тази ранна загуба е добър знак. Това означава, че сперматозоидите и яйцеклетката са съвместими. Така че можете да забравите за притесненията за стерилност. Следващата бременност ще бъде успешна.

Не си заслужава да преживеете тази болка, заради това няколко дни по-рано да разберете, че сте бременна.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay