Как да преборим досадните пролетни настинки?

Лесна, изпитана и изцяло природна рецепта

Как да преборим досадните пролетни настинки?

Днес, в унисон с хубавото време и пеещите птички навън, ни връхлитат и притесненията от предстоящите настинки. На всички ни е добре известно, че щом времето започва да става променливо, вирусите са неизбежна част от ежедневието ни. Но дали можем да се справим с тях само с помощта на природни средства?

Ние, Jenite, решихме да споделим изпитана от нас рецепта, която действа безотказно. Чудният домашен сироп против кашлица и болно гърло е по рецепта на известния фитотерапевт - д-р Атанас Михайлов. Лесен за приготвяне и приятен на вкус, а най-важното - ефикасен. Опитайте и забравете за антибиотиците, ако, разбира се, настинката бъде хваната навреме.

Важно обаче е да знаете, че дори рецептата да е изцяло с природни продукти, не бива да бъде прилагана върху деца заради съдържанието на алкохол!

Как да преборим досадните пролетни настинки?

Необходими продукти:
250 гр. бира
1 лимон
100 гр. мед
3 с.л. мастика

Начин на приготвяне:
Първо измийте много добре лимона и го нарежете целия, заедно с корите, на малки кубчета. След това пригответе два съда, които могат да се поставят един в друг, защото сиропът се вари на водна баня. В по-големия съд налейте вода до средата, изчакайте да заври и поставете по-малкия в него. Започнете да добавяте в по-малкия съд бирата, нарязаните лимони и меда.

Оставете сместа да се вари около 30 мин., свалете от котлона и добавете 3 с.л. мастика. Разбъркайте и сиропът е готов. Консумирайте го според това колко силна е кашлицата и болката в гърлото. При много силна кашлица и болка се пие на всеки 15 минути по 1 с.л., при средна - на всеки 30 минути по 1 с.л., а при по- слаба - на всеки 45 минути отново по 1 с.л.

Това е всичко! А сега продължете да се наслаждавате на прекрасната пролет и красиво разцъфналите дръвчета, защото за настинките не бива да се притеснявате, тъй като вече си имате тайно трикче. Споделете с приятелите си и се радвайте заедно на слънчевите мигове.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay