Какво говори месечният Ви цикъл за здравословното ви състояние?

Да му обърнем заслужено внимание

Какво говори месечният Ви цикъл за здравословното ви състояние?

Месечният цикъл на жената е нещо нормално, което й се случва всеки месец в определен период. Понякога се проявяват аномалии, болки, закъснява ни, но доста често не обръщаме внимание на това. А трябва. Ние не говорим за някакви сериозни неща, но все пак, ако имате тези симптоми, то е хубаво да им обърнете внимание. Ето какво говорят те за себе си.

Болките

Не е тайна, че месечният цикъл е придружен с болки. Според проучване 70% от жените страдат от болезнен цикъл. Ето защо повечето мислят, че това е нормално, знаейки, че не са сами. Но е толкова нормално. Хубаво е да знаете, че редовната болка всеки месец може да бъде симптом на ендометриоза, вагинални белези или миома. Ако всеки път се чувствате зле и едвам ставате от леглото, то е добре да се допитате до гинеколог.

Загубата на много кръв

Ако Ви тече прекалено много, това също не е добър знак. Тук не говорим за изключения веднъж-два пъти в годината, а за регулярност.
Обилният кръвопоток може да бъде симптом на инфекция, хемофилия, хормонален дисбаланс, миома или дори тумор в мозъка. Така че, ако забележите промяна в менструалния поток, веднага се консултирайте с вашия лекар.

Цветът на кръвта

Ако е нормално червено, всичко е наред, трябва да се обърнете към лекар , ако кръвта започне да става прекалено тъмна.

Ако Ви закъснява периодично, то също е добре да разберете каква е причината.

Продължителността на цикъла

Нормалната продължителност е от 3 до 7 дни, но, ако вашият цикъл надвишава тези дни, то се консултирайте с лекар, за да разберете къде се крие причината.

 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay