Не си правете пиърсинг преди да прочетете това!

Не си правете пиърсинг преди да прочетете това!

Почти сигурно е, че в един момент от живота си вероятно ще си направите пиърсинг. Този на меката част на ухото е най-срещан за хората и е сравнително бърз и безболезнен. Но когато започнете да пробивате други части от тялото си, трябва да сте предпазливи, защото степента на инфекция е много по-висока. Ето всичко, което трябва да знаете, преди да си направите пиърсинг.

Инвестирайте в качествени обеци

Основните три вида метал за нов пиърсинг са титан, неръждаема стомана и злато. Избягвайте сребро, тъй като може да раздразни кожата ви, когато пиърсингът ви е току що направен. Обикновено се чака три месеца, преди да смените първоначалния аксесоар с друг.

Направете проучване

Не се доверявайте на спонсорирани постове в Интернет или изгодни оферти в някои сайтове. Разпитайте приятелите си, които вече са продупчили ушите или друга част от тялото си, за да се уверите, че всичко ще е наред.

Не го докосвайте!

Един от най-често срещаните митове е, че трябва да размествате обецата си, така че кожата ви "да не се фиксира към пиърсинга". Това не е вярно, а всъщност увеличава шансовете за инфекция, тъй като нарушавате процеса на зарастване на раната, като излагате откритата плът на бактериите.

Грижата след е изключително важна

След като си направите пиърсинг, трябва да го почиствате два пъти дневно с физиологичен разтвор. Нанесете го чрез памучен тампон върху продупченото място.

Нанесете лед

Понякога след пробиване кожата се подува. Ледът е най-ефикасното средство за предотвратяване на този проблем.  Това е особено важно за всеки, който пътува редовно, тъй като налягането на въздуха в самолета може да доведе до уголемяване на дупката, което леко дразни. Лекарите препоръчват прилагането на лед от 30 до 40 минути, преди да кацнете.

Справете се с инфекцията

Инфекциите са много по-често срещани, отколкото бихте предположили. Ако пиърсингът ви се инфектира, ще започне да се образува малка бяла или червена издутина, подобна на гнойна пъпка или пришка. Най-често тя са резултат от пистолета за пробиване, докосване или алергична реакция към използвания метал. Най-добрият начин да го излекувате е да прилагате физиологичен разтвор два пъти дневно или да използвате локален  крем. Ако инфекцията не се излекува след две седмици, върнете се в студиото или посетете местния лекар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay