Студен или горещ душ след тренировка?

А може би и двата?

Студен или горещ душ след тренировка?

Чували ли сте за душ за възстановяване? Има по-добър начин да се изкъпете и да увеличите възстановяването. Най-добрата част е, че това не е ледена баня.

Идеята на възстановяващия душ е да се редуват гореща и студена вода. Това е ефективен начин да стимулирате кръвообръщението, което помага на мускулите да се възстановят.

Няма правилен отговор на този въпрос. Всеки организъм е различен и реагира на различните терапии по различен начин.

Душът е ефективен начин за възстановяване, но само при хората, които нямат сериозни травми. Ако имате някаква контузия, трябва да го обсъдите с лекуващия ви лекар.

Ето как работи душа за възстановяване:

Първо студен

След тренировка, трябва да започнете с студен душ, за да намалите възпалението на мускулите, ставите и сухожилията. Тренировката възпалява тези части от тялото. Студената вода намалява притока на кръв, намалява възпалението и укрепва мускулите и ставите, като по този начин намалява болката. За незабавно възстановяване, е много важно да си вземете душ веднага след тренировка.

После горещ

След това преминете към горещ душ. Това ще подпомогне възстановяването на мускулите и ставите. Също така забавя натрупването на мъртви клетки, изграждането на съединителна тъкан и подобрява здравето на костите. Смяната от студено на топло предотвратява схващането и сковаността. Знаете как не можете да се движите от мускулна треска обикновено.

Ако имате някакво нараняване, това не е начинът за лечение. Не трябва да си взимате горещ душ първите няколко дни след контузията, така че избягвайте този вид възстановяващ душ.

Най-доброто възстановяване след тренировка?

Възстановяването е от съществено значение, но за всеки човек е различно. Пробвайте с разтягане, йога и след това такъв горещ-студен душ. Разберете кое се отразява най-добре на вашето тяло и правете него.

Но бъдете търпеливи. Нужни са повече дни, за да забележите ефекта.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!    

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay