ТЕСТ: Оценете картинките и разберете що за колега сте

Предлагаме ви един забавен и интересен начин да научите повече за това какъв човек сте в работата си

ТЕСТ: Оценете картинките и разберете що за колега сте

Постигането на добри отношения с колегите в офиса невинаги е лесна задача. Понякога, колкото и да се стараем, просто не можем да открием общ език с хората, с които делим едно работно помещение. А това несъмнено вреди на работата.

Как се справяте вие с тази задача? Разбирате ли се със своите колеги и какво трябва да направите, за да подобрите взаимоотношенията си с тях? Разберете, като си направите този лесен и забавен тест.

Всичко, което се изисква от вас, е да дадете оценка (от 1 до 5) на всяка от фигурките, които виждате на картината. Трябва да знаете, че всяко число, с което изберете да оцените съответната фигурка, е натоварено с определено значение:

1 - много симпатична
2 - симпатична
3 - безразлична
4 - не особено симпатична
5 - страшно несимпатична

След като вече сте дали своя глас, трябва да се обърнете към таблицата, която виждате по-долу. В нея срещу всяка избрана оценка за съответната фигура е посочен и съответният брой точки. Сумирайте точките, които получавате за оценката на всяко едно човече, и така пресметнете общия си брой точки.

ТЕСТ: Оценете картинките и разберете що за колега сте

Отговори:

120-130 точки
Вие сте човек, който не търпи шефски заповеди. Работите най-добре, когато го правите самостоятелно. Екипната работа не е силната ви страна, а колегите ви смятат за затворени в себе си, тъй като не общувате много с тях. Вярвате в своите способности и разчитате на тях във всяка една ситуация.

Като цяло сте родени лидери. Да бъдете просто служители не е позиция, която подхожда на изключителния ви опит в сферата, в която работите. Заповедите трябва да идват от вас.

Помислете какво трябва да промените в себе си, за да си осигурите една по-приятна атмосфера в работата. Започнете да се вслушвате в чуждите съвети - не всички целят да ви навредят. Приемете, че съществуват и други мнения освен вашето собствено. Научете се да работите с други хора.

131-143 точки
Вие сте човек, който знае как да се възползва от ситуацията и да постигне онова, което иска. Справяте се чудесно без чужда помощ, но не бихте се поколебали да се възползвате от нея, ако такава ви е предложена или се нужна, за да блеснете пред шефовете. Имате склонност да проявявате чувство на превъзходство над колегите си.

Постарайте се да общувате с хората в офиса от позицията на техен колега. Не се изживявайте като шеф. Поставете се на тяхно място и се уверете, че надменността не е най-добрият начин за печелене на симпатии в службата.

144-156 точки
Разбирате се с лекота с хората около себе си, независимо дали става въпрос за приятели, колеги или напълно непознати. В работата си предпочитате екипните задачи, защото ви носят по-голяма сигурност, а и повече забавление. Обичате контактите с околните и знаете, че можете да научите по нещо от всеки човек, с когото работите.

Понякога оставате разочаровани, понеже не получавате същото отношение от човека отсреща. Трябва да бъдете по-внимателни в избора си на работен партньор.

157-169 точки
Вие сте изключително емоционални и пренасяте чувствата си и на работното място. Перфекционисти сте и не понасяте, когато партньорът ви не изпълнява добре своята част от задълженията. Лесно се ядосвате, прями сте и се поддавате на негативното отношение мигновено. Затова екипната работа ви пречи. Освен ако колегите ви не подхождат внимателно в разговорите си с вас, има опасност да се ядосате и да кажете неща, които е по-добре да премълчите.

Поработете над избухливостта си. Приемете, че не всички хора са еднакви и трябва да се научите да разбирате тези, които не мислят като вас. Оставете емоциите си извън сградата на работното място - те само ви пречат!

170-190 точки
Искате на всяка цена да се доказвате. Личностното ви развитие за вас е много по-важно, отколкото това на компанията, чийто служител сте. Готови сте да работите както в екип, така и самостоятелно, стига това да ви натрупа точки пред началниците. Работите за заплата и одобрение, вместо за лично удовлетворение.

Концентрирайте се върху своята работа и помислете по какъв начин тя би била най-полезна за цялата компания. Не бъдете егоист - едва ли някой от колегите ви в офиса харесва това поведение тип "подмазвач”.

За още интересни и забавни тестове, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay