"Канкун" - спектакъл за разлагащите се човешки отношения

Театралната постановка е смесица от черна комедия и психотрилър

"Канкун" - спектакъл за разлагащите се човешки отношения

На ръба между хумора и ужаса се движи действието в спектакъла "Канкун" на режисьора Бина Харалампиева, който можете да гледате в Малък градски театър "Зад канала". Героите се лутат между реалност и фантазия и не оставят зрителя да скучае дори за секунда. Погледите в залата неотлъчно следят четиримата актьори – Филип Аврамов, Ирини Жамбонас, Искра Донова и Ивайло Христов. 

Канкун е един от най-красивите мексикански курорти с палми, слънце, бели плажове и много туристи. Именно там две приятелски семейства прекарват поредната си дълга почивка заедно. В пиесата обаче Канкун е много повече от туристическа дестинация. Това място се оказва повратна точка в живота на героите.

"Канкун" - спектакъл за разлагащите се човешки отношения

Всичко започва с една шега, която връща лентата на съвместния им живот 20 години назад. Тя поставя въпроса: "Какво би се случило, ако героите бяха направили друг избор? Ако партньорите в двойките бяха разменени?” Отговорът въвлича персонажите в истински психотрилър, в който нищо не е такова, каквото изглежда.
Те бързо преминават от една реалност в друга, като всяка следваща им изглежда все по-истинска. Напрежението в тях расте и са готови да експлодират всеки момент. Финалът е смесица от провокация, парадокс и изненада!

"Канкун" - спектакъл за разлагащите се човешки отношения

Представлението "Канкун” потапя зрителя в един колкото реален, толкова и измислен свят. В него всичко е плод на страховете и надеждите, с които живеем и които потискаме в себе си. Актуалният сюжет, наситен с голяма доза хумор и самоирония, е дело на каталунеца Жорди Галсеран. Той  предлага неочаквани обрати, които хвърлят въображението във все по-необичайни пространства. "Канкун" е от онези спектакли, които в началото те забавляват, а после дълго се връщаш към тях, но вече без усмивка!

Автор: Боряна Кръстева 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay