"Човекът, който искаше" - премиера в МГТ "Зад канала"

Гледайте на 17 декември от 19 ч.

"Човекът, който искаше" - премиера в МГТ "Зад канала"

Режисьорът Маргарита Младенова събира четири произведения на Чехов за новия си спектакъл в МГТ "Зад канала". "Верочка", "Дамата с кученцето", "Учителка" и "Предложение" са основата върху която известния режисьор изследва проблема за разминаванията между хора, които искат едно и също.

"Мислех си: всъщност колко са много доволните, щастливите хора! Каква съкрушителна сила е това! Погледнете го този живот: безочливост и безделие на силните, невежество на слабите, невъзможна бедност, тесногръдие, израждане, пиянство, лицемерие, лъжа … Същевременно във всеки дом и на улиците – тишина, спокойствие; от петдесетте хиляди жители на града нито един, който да се провикне, да се възмути гласно. Денем ядат, нощем спят, говорят глупостите си, женят се, стареят, благодушно мъкнат на гробищата покойниците си; но не виждат и не чуват онези, които страдат. Онова, страшното в живота, става някъде зад кулисите. Всичко е тихо, спокойно, протестира само нямата статистика: толкова и толкова полудели, толкова и толкова ведра водка изпити, толкова и толкова деца умрели от недояждане … И такъв ред очевидно е нужен; очевидно щастливият се чувства добре само защото нещастните носят своето бреме мълчаливо и без това мълчание щастието би било невъзможно. Това е обща хипотеза. Трябва зад вратата на всеки доволен и щастлив човек да стои някой с чукче в ръка и постоянно да му напомня с чукането си, че има нещастни, че колкото и да е щастлив, животът рано или късно ще му покаже ноктите си, ще го сполети беда – болест, бедност, загуби и никой няма да го види и да го чуе, както сега той не вижда и не чува другите."

Музиката се изпълнява на живо от Стоян Младенов

Участват актьорите:

Алиса Атанасова, Весела Бабинова, Владимир Пенев,Владимир Зомбори, Владимир Димитров, Иван Петрушинов, Луиза Григорова, Светлана Янчева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay