Необходимостта от тен е опасна мания

Не е нужно да имаш тен, за да си красив

Необходимостта от тен е опасна мания

Нов документален филм се фокусира върху опасните процедури, на които някои жени се подлагат, за да изглеждат добре, включително и нов, много обсъждан инжекционен разтвор за изкуствен тен, наречен Меланотен.

 

Холивудските актриси и поп звезди изглеждат все по-добре и бляскаво всеки ден, и поради тази причина има нарастващ натиск над жените – винаги да изглеждат добре. За съжаление, за някои е прекалено важно и не винаги избират сигурния начин да го направят.

 

Новия документален филм, който е от 5 част и се казва "Beautiful Liverpool” е режисиран от Анди Капър и Лео Леи и разследва тенденцията към честа употреба на стероиди и опасни инжекции за изкуствен тен Меланотен в Ливърпул, като междувременно изследва идентичността и външния вид на хората там и до къде биха стигнали те, за да са красиви.

 

"И аз и Лео сме от Ливърпул и много обичаме града и чувството му за хумор. Но колкото повече се вглеждахме в идеята за красота в града, толкова по-мъгливо стана. Има още на какво да се усмихне човек, но също има и една много тъмна страна и тя се крие в красотата. Важно е да се знае, че този филм не описва всички хора и общата ситуация в Ливърпул, а една конкретна, малка част от популацията, която е станала много обсебена от външния си вид.", разказа Анди Капър.

 

Анди и Лео не са единствените притеснени от настаналата мания по козметичните тенденции и процедури.

 

Певицата от "Girls Aloud” Никола Робъртс, наскоро изказа големите си притеснения за момичетата, които напоследък чувстват все по-голяма нужда да имат тен.

 

Тя каза: "Преди бях много притеснена от това, че съм доста бледа – ако нямах поне малко тен, се чувствах неатрактивна. Но осъзнах сега, че това е много вредно. Не всички трябва да имаме тен, за да сме красиви. Нуждата от тен е опасна и обсесивна."

 

Безспорно сериозен проблем, който освен в Ливърпул се вижда навсякъде по света. Момичета се разхождат с оранжеви кожи, от прекомерното посещение на солариума. Това, за което не си дават сметка е, колко вредно е това за тях и как последствията може да са много лоши - най-малко, кожата остарява пъти по-бързо.

 

Доколкото документалния филм, от който със сигурност ще научите повече и по-полезни подробности - и петте части може да гледате тук  www.vbs.tv.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 29.04.2011|15:23
Много малко жени знаят, колко е вредно редовното посещение на солариума, а дори тези, които знаят продължават да ходят само и само да се сдобият с по-тъмен тен. Ако прекалите с употребата на солариума, това (както и злоупотребата с природните слънчеви лъчи) води до структурни изменения на кожата. Повърхностния слой надебелява, кожната покривка губи влажността си, а оттам и еластичността и здравината. Солариума е вреден за жени: със заболявания на щитовидната жлеза, мастопатия, захарен диабет и хипертония; в чието семейство има наследствена предразположеност към онкологични заболявания и чието тяло е покрито с пигментни петна и бенки.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay