Тест: Можете ли да решите тези детски логически задачи?

Предизвикателство ли са за вас?

Тест: Можете ли да решите тези детски логически задачи?

Добри ли сте в разрешаването на пъзели? Обещаваме, че следващите две логически задачи не са никак сложни. Имайте предвид, че са били разрешени от първокласници в Китай, като за това им е отнело около 20 секунди.

Интересното е, че на възрастните им отнема много повече време да разберат отговорите на тези главоблъсканици и се опитват да ги разрешат по много по-труден начин, отколкото е нужно.

Готови ли сте да се пробвате?

1. Какъв е номерът, закрит от тази кола?

Тест: Можете ли да решите тези детски логически задачи?

Отговор: Ако разсъждавате като повечето хора, ще започнете да търсите математическа връзка между поредността на числата 16, 06, 68, 88 и 98. Вероятно не намирате такава, защото не съществува.

Това, за което трябва да се сетите, когато погледнете картинката, е, че тя представлява паркинг и от гледна точка на паркираната кола, числата се четат наобратно. Това означава, че числата са 86, липсващо число, 88, 89, 90, 91.

Вероятно вече се досещате, че отговорът е 87. Явно колкото по-възрастни ставаме, толкова повече усложняваме сами иначе не толкова сложните неща.

2. В коя посока кара автобусът? A или B?

Тест: Можете ли да решите тези детски логически задачи?

Отговор: Макар че изглежда трудно да се определи в коя посока кара автобусът, отговорът се крие не в това какво има на картинката, а в това какво липсва. Няма врата за слизане и качване на пътниците. Тъй като вратата е от дясната страна на превозното средство, ако автобусът караше в посока B, вратата щеше да се вижда на картинката. Ето защо правилният отговор е "посока A".

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

87 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay