Триумфът на веждите

Официално е: плътно подчертаните арки на лицето, напомнящи за златните години на Холивуд, се завръщат. При това трайно

Триумфът на веждите

Вече ви разказахме за триумфа на ярките скули по време на Модната седмица в Ню Йорк. Друга тенденция, на която дизайнерите поставиха силен акцент, е формата на веждите.

Официално е: плътно подчертаните арки на лицето, напомнящи за златните години на Холивуд, се завръщат. При това трайно.

Как да ги оформим
Добрата новина е, че плътните вежди се нуждаят от много по-малко грижи, тъй като не е необходимо през ден да ги обгрижвате с пинцета. Все пак има няколко правила, с помощта на които да оформите рамките на лицето си, така че те да изглеждат възможно най-естествено и красиво.

Най-важното е винаги да се придържате към естествената форма.

Използвайте чиста и суха четка от стара спирала, за да срешете нежно веждите си в харесваната от вас посока. Ако косъмчетата са по-рошави, предварително сложете на четката малко гел или фиксиращ продукт за коса.

Ако имате празнини по дължината на веждите, предизвикани от често скубане, използвайте молив или матови сенки в подходящ цвят, за да ги запълните. Ако пък веждите ви по начало са много светли и редки, нанесете внимателно такъв продукт по цялата им дължина. По този начин те ще изглеждат по-плътни и добре подчертани.

Триумфът на веждите

Как да ги носим
Имайте предвид, че плътните вежди сами по себе си са силен и набиващ се на очи "аксесоар”, с който трябва да се съобразявате, когато се гримирате. Внимавайте с ярките червила, защото в случая важи правилото, че силно подчертаните очи изискват по-бледи устни. А веждите се вписват именно в графата "очен грим”.

Триумфът на веждите

Как да си ги "отгледаме”
Ако години наред безмилостно сте скубали веждите си в стил Кейт Мос, а сега имате желание те отново да бъдат дебели и плътни, то не се отчайвайте. Има няколко лесни трика, с помощта на които можете да възвърнете девствения им вид.

Пръв помощник за "отглеждане” на плътни вежди е рициновото масло. То е достъпно и евтино и има невероятно действие върху крехките косъмчета - укрепва, подхранва и придава по-тъмен оттенък. За най-добър ефект го нанасяйте всяка вечер върху веждите, с помощта на клечка за уши или четка за спирала.

Много козметични марки предлагат ампули против косопад. Сдобийте се с едно такова миниатюрно шишенце и всяка вечер нанасяйте малко количество от него върху "плешивините” на веждите си. Ще се изненадате от бързия резултат.

Обикновеният козметичен вазелин също може да ви е от полза за постигането на плътни вежди. Освен че приглажда непокорните косъмчета, той им придава по-лъскав и потъмнен вид.

Триумфът на веждите

Ако тази статия ви е била полезна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

270 85
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 04.03.2013|14:05
Много ми харесват веждите на Кийра Найтли. Тя е просто прекрасна
10
Не е посочен 01.03.2013|14:05
ужас.какви са тези върколажки вежди
9
Не е посочен 28.02.2013|16:34
Тук сте подбрали доста фрапантни случаи, неподхоящи за ... реалния свят (с изключение на Одри Хепбърн). Но наистина има тендеция за по-естествени и плътни вежди - кой колкото има все пак. Хубавото е, че правят лицето да изглежда по-младежко и може да се сложи край на ерата на дамите с епилирани вежди и вместо тях рисунки. Амин
8
Не е посочен 25.02.2013|15:06
Е някои пък по принцип си нямаметакива плътни вежди,но аз по принцип изобщо не харесвам учудените 5 косъма :)
7
Не е посочен 25.02.2013|11:51
Не мисля, че може да се говори за мода в такива случаи. като не ти отива, колкото и да е модерно, си смешен. А такива вежди отиват на много малко хора.
6
Не е посочен 25.02.2013|07:56
Плътни или не всеки сам за себе си решава, но истината е, че трябва много да се внимава с формата на веждите, тъй като те влияят изключително много върху цялостното излъчване.
5
Не е посочен 22.02.2013|19:55
Благодаря за информацията, но плътните вежди не са ми по вкус, винаги съм смятала че линиите на лицето на жената трябва да са изкусни. Тази мода е малко като да носиш веждите на татко. Имате ли статия примерно: "Определи формата на веждите според лицето"?
4
Не е посочен 22.02.2013|19:24
Не ми харесват плътните, като залепени на челото мустаци са.
3
Не е посочен 22.02.2013|18:01
Май вече тънките вежди не са на мода
2
Не е посочен 22.02.2013|16:54
На някои жени им стоят добре, на други не, за това трябва към всяка нова модна тенденция да се подхожда строго индивидуално. Все пак универсални критерии за карасота не съществуват.
1
Не е посочен 22.02.2013|16:28
О, не! Не харесвам прекалено плътни вежди, не и върху моето лице. Има хора, на които наистина им отиват обаче. Жалко, че не съм от тях.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay