Какво направи времето с жените?

Жените на новото време

Докато жените на новото време напредват в кариерите си и правят пари, ново проучване сочи, че малка част от тях знаят как да правят същите битови упражнения, които техните майки и баби са правили всеки ден.

 

Изследователи са открили, че само 51% от жените под 30 години знаят как да готвят печено месо, докато 82% мислят, че е лесна работа. "Жените в днешно време са по-заети, жонглират с повече задължения и са готови да направят компромис с по-голямата част от домашните задължения, за да спестят време", твърди водещият на проучването Марк Макриндъл.

 

Макриндъл също отбеляза, че защото тези жени имат по-големи заплати, те не изпитват нуждата да изпекат един кекс или да изгладят собствените си дрехи, когато насреща имат готови кейкове и химическо чистене.

 

"Ние живеем с културата на "изхвърлянето" - вместо да поправим нещо счупено - ще купим ново, а старото ще изхвърлим", казва той. "Поради тази причина много жени са загубили тези си умения или просто никога не са ги имали."

 

Въпреки че по-възрастните поколения намират за неприятно, че дъщерите и внучките им не умеят тези "женски" дейности, изследователи са открили, че има задължение, които младите жени в днешно време вършат без проблем, за разлика от предшественичките им. Около 70% от жените под 30 години изхвърлят боклука, косат тревата и си мият колите сами.

 

Честно казано, колкото и да звучи окуражаващо, че жените в днешно време са по-еманципирани и широкоскроени – колко от вас биха предпочели да изпекат един кекс, вместо да изхвърлят боклука всеки ден?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay