3 съвета за всички, които не се чувстват на мястото си, когато са на работа

3 много мъдри съвета

3 съвета за всички, които не се чувстват на мястото си, когато са на работа

Винаги първите няколк месеца (или повече) на нова работа ни карат да се чувстваме неловко и не на място в офиса. Със сигурност се е случвало и на вас, така че е добре да знаете, че не сте сами.

Когато служителите се чувстват несигурни в работната си среда, това засяга тяхната увереност и продуктивност, тъй като те изразходват умствената си енергия, за да се чудят дали това наистина е тяхното място, как ги възприемат останалите и дали се справят добре.

Разбира се, има компании, които се стремят да помагат на служителите да се "впишат" в средата, чрез различни методи. Това може да се случи чрез различни игри, занимания, събития и т.н.

Това са добри практики, но не винаги са 100% ефикасни. Ако все пак се чувствате несигурни и не на място, ето какво можете да направите. Ще ви дадем 3 много ценни съвета.

1. Знайте, че не сте сами

Изследванията показват, че много хора се чувстват несигурни, особено когато започват нова работа или бъдат преместени на нова позиция. Така че помнете, че не сте единствените, които се чувстват така. По-скоро тези, които се чувстват уверени още от първия ден, са единици.

2. Свържете се с другите, когато се борите с това чувство

Често опитваме да понасяме предизвикателствата сами, като работим до късно през нощта, опитвайки се да разберем нещата сами, за да не покажем слабост пред другите. Обаче това просто натрупва повече работа и повече стрес, а изолацията води до още по-голяма несигурност. Вместо това, поискайте съвет от колега. А ако още сте нови и не познавате никого, искането на съвети е страхотна стратегия за създаване на контакти и по-близки отношения.

3. Мислете положително

Това е убеждението, че уменията и талантът могат да растат и да се развиват с течение на времето и да се изграждат чрез практика и усилия. Научете се да обичате грешките и недостатъците си, вместо да ги приемате като доказателство, че не успявате. Изследванията показват, че хората, които виждат грешките и объркването като възможности за учене, постигат най-голям напредък в работата си и се чувстват по-сигурни.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay