За да бъдем успешни на работа трябва да сложим тези продукти в кутията си за обяд!

А новината е добра за любителите на шоколад

За да бъдем успешни на работа трябва да сложим тези продукти в кутията си за обяд!

Ако за пореден ден се събуждате с усещането, че днес ще бъде тежко на работа, не сте сами.

Според скорошно изследване, 13.5 милиона британци се чувстват неуспешни, а 1/3 от тях споделят, че вярват, че никога няма да постигнат успех, което ги потиска, стресира и прави нещастни. А ключът към успеха и удовлетвореността на работното място, може би се крие в кутията ни за обяд.

Допаминът, открит в банани, фъстъци и зелен чай, е естествен елемент, който ни помага да се концентрираме и да се чувстваме по-щастливи, което води и до по-висок успех на работното място, защото се чувстваме по-продуктивни и пълноценни... А добрата новина за любителите на сладко и кафе е, че допаминът се съдържа и в шоколада, и в кафето.

Клиничният психолог, Dr Alex Fowke, казва, че допаминът е естествен невротрансмитер, който повишава мотивацията и продуктивността ни, които от своя страна водят до повишено усещане за успех. Допаминът може да направи човек по-устремен, фокусиран и щастлив. Той има своята роля и в това колко време успяваме да задържим вниманието си над една задача, както и ни позолява да изпитваме удоволствие.

А това, с прости думи означава, че самото усещане за успех, може да ни направи успешни. Ниските нива на допамин се свързват с умора, разфокусираност, липса на мотивация и промени в настроението, инсомния.

И още нещо интерсно, когато става дума за успех. Проучване, проведено от YouGov открива, че шансовете за постигане на успех намаляват с напредването на възрастта и разбиранията за това какво е успех в обществото. Хората над 55 години смятат, че възрастта ще ги възпрепятства да постигнат желания успех, докато за тези между 25 и 34, тя все още не е спънка. Почти 1/3 от участвалите в изследването споделят, че биха искали обществото да не приема успеха като толкова важен елемент за щастлив живот. Почти 2ма от 5 казват, че им се иска успех да се постига по-лесно, а почти същия брой хора, признават, че ако има магично хапче за успех, биха го взели.

Случвало ли ви се е да осъзнавате, че макар всичко да е наред на работното място, макар че постигате резултати и всички са доволни от вас, все пак вътрешно се чувствате неуспешни и потиснати? Не сте сами, това се среща у повече хора, отколкото можем да си представим. Според Проучване на LinkedIn, такова е положението при ¼ от британците, които се смятат за неуспешни, а лондончани дори не вярват, че биха постигнали успех.

И тъй като смятаме, че хората трябва да дадат на себе си най-добрия шанс за постигането на успех, независимо как го определят те за себе си, даваме ви предложение как да си набавите енергия и позитивизъм, необходими за един страхотен, енергичен и успешен ден.

Сложете в кутията си за обяд някои от следните неща: бадеми, авокадо, банани, телешко, пилешко, шоколад, кафе, яйца, зелен чай, мляко, диня, кисело мляко, ябълки, боб, зелени растения, овесени ядки, зехтин, розмарин, соеви продукти, пълнозърнести храни, слънчогледови и тиквени семки.

Комбинирайте според вкуса си, дайте си една седмица, в която да се храните с подходящите за добро настроение продукти, спортувайте, бъдете позитивни и доволни от малките победи в деня, и не пропускайте да споделите с нас резултатите.

Тази тема, както и още много интересни такива можете да гледате в "По стъпките на красотата" с Надя Павлова, всеки петък в 11 часа, само по WnessTV. 

Повече по темата, както и още любопитни теми на wnesstv.com, както и във фейсбук страницата на WnessTv

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay