Факти за света, които със сигурност не сте чували

Факти за света, които със сигурност не сте чували

Светът е невероятно място. Точно когато изглежда, че сте виждали всичко, светът ви изненадва с нещо ново. Дори обикновените неща понякога обръщат нашите светове с главата надолу, когато ги видим от необичаен ъгъл. Например оказва се, че 1/10 от световните запаси от злато принадлежат на индийските домакини и има хора от село, които имат сънна болест, която ги кара да заспят за цяла седмица! 

Събрахме няколко невероятни факта за нашия свят. Те са толкова необичайни, че може да искате да ги споделите с приятелите и семейството си.

  • Стивън Спилбърг иска да режисира филма за Джеймс Бонд, но е отхвърлен. След това споделя проблема си с приятеля си Джордж Лукас, който казва, че има идея как да направи по-добър филм. Така е създаден Индиана Джоунс.
  • Бебетата слончета използват хоботите си, точно както човешките бебета биберона.
  • 1/10 от световните запази злато принадлежат на индийските домакини. Това е повече от САЩ, Швейцария и Германия, взети заедно.
  • През 1982 г. един мъж успява да се промъкне в Бъкингамския дворец. Той яде чедър в продължение на 30 минути и обикаля мястото. След като сяда на трона и пие половин бутилка вино, той си тръгва.
  • По време на забраната в САЩ собствениците на лозя произвеждат концентриран гроздов сок. За да не отидат в затвора, те трябва да се уверят, че гроздето не е било използвано за производство на вино. Ето защо концентратът се продава с бележка, която казва, след като концентратът е разтворен във вода, не трябва да се съхранява на тъмно хладно място за 21 дни. Перфектен маркетинг, нали?
  • Хората, живеещи в Калачи, Казахстан, имат синдром на странен сън. Хората се чувстват уморени и сънливи, а някои от тях дори заспиват за цялата седмица. Много учени провеждат проучвания в това село, но не разбират каква е причината за този невероятен феномен.
  • Ябълките, които купуваме в магазините, са откъснати преди 6-12 месеца. Преди да са в магазините, те се държат в специални хладилници с много ниски нива на кислород, за да не се развали външният им вид. 
  • Има епизод на "Mythbusters", който никой никога няма да види. Създателите правят много мощен експлозив, използвайки отпадъци, и когато осъзнават възможните последици, те бързо изтриват епизода и предупреждават полицията, че терористите могат да използват резултатите от този експеримент за свои собствени цели.
  • Атомите са 99,9999999% празно пространство. Ако съберем всички хора от света и отстраним празното пространство от тях, човечеството ще бъде с размер на портокал.
  • Половината от хората, които са на 65 години са още живи. Това се обяснява с факта, че преди 20-ти век средната продължителност на живота в света е 33-39 години. Сега хората живеят много по-дълго благодарение на развитието на медицината.
  • Това е невероятно, но има много повече бактерии в човешкия пъп, отколкото в банята. Учените изследват 10 пъпа на доброволци и ги сравняват с микробите, открити в банята. Повече от 1500 открити вида бактерии са непознати за науката.
  • Много малко хора знаят, че естественият цвят на косата на Елвис Пресли е светъл. Когато е млад, той боядисва косата си и затова всички го помнят като тъмнокос. 
  • Шофьор на камион от Австралия получава сърдечен удар, изпада в клинична смърт и е в кома 12 дни. Когато решават да изключат животоподдържащите уреди, той се събужда. След това печели кола от лотарията на стойност 17 000 долара. Местната телевизионна компания е впечатлена и решава да направи история за него. Идеята е той да изтрие лотариен билет, докато го снимат и печели 170 000 долара от този билет. 
  • В началото на 19-ти век кетчупа бил рекламиран като лек за диария и жълтеница. Той дори се превръща в хапчета. Но по-късно тази информация се оказа невярна и кетчупа се продава само като сос.
  • Някои хора вярват, че е възможно да се определи пола на бъдещото бебе по формата на корема. Ако коремът расте само напред бебето е момче, ако расте настрани е момиче. Това е погрешно схващане, или поне не е доказано с никакви научни изследвания. Формата и размерът на корема зависи от това колко е висока жената, както и други фактори.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay