Внимание! Селфитата карат носа ви да изглежда по-голям

Внимание! Селфитата карат носа ви да изглежда по-голям

Нека бъдем честни, относно селфитата: правим ги и ги качваме в социалните мрежи, защото мислим, че изглеждаме страхотно на тях. Но нови изследвания остановиха, че селфитата не правят особено реалистична снимка. Не изглеждаме точно така, както изглеждаме в действителност, защото носът ни изглежда по-голям, отколкото е всъщност. 

Важно е да отбележим, че носовете са във всякакви форми и големини и няма нищо лошо в това да имате голям нос. Но е разбираемо да искате да изглеждате така, както изглеждате в реалността. 

Но обратно към доклада, който бе публикуван, чрез изследване в JAMA пластична хирургия на лицето. Изследователи от университета "Рутгерс" и Станфордския университет са използвали данни от Националния институт за безопасност и здраве при работа, за да разберат средните пропорции на лицето (включително измервания за дължината и ширината на носа). Използвайки математическото моделиране, те успяха да преценят разликата в размера на носа между снимките, направени на 30 см от лицето на човек (колкото е разстоянието при правене на селфи) и тези, които са направени на 13 см от лицето (стандартното разстояние на портрет).

Те открили, че селфито значително нарушава външния вид на хората, като прави носовете да изглеждат по-големи. Обикновено основата на носа ви е около 30% по-широка в селфито, а върхът е около 7% по-широк, отколкото ако снимката е направена от друг човек, като портрет. 

Изглежда доста незначителено, но има и по-големи последици: Според скорошно проучване на Американската академия по пластична хирургия и реконструктивна хирургия, 55% от пластичните хирурзи казват, че техните пациенти са дошли при тях за хирургическа намеса, за да изглеждат по-добре на селфитата, които качват в социалната мрежа. Но, както показва това изследване, как изглеждате на селфи не съвпада напълно с това как изглеждате наистина. 

Извод: Не позволявайте на селфитата да влияят на самочувствието ви!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay