Да си помечтаем за Крисчън Бейл

Актьорът отговаря на всички условия за мъж мечта

 Има нещо особено привлекателно в аурата на артистичните мъже. Фотографи, музиканти, актьори. Последната категория на мен ми е любима, а най-любим от нея ми е уелският хамелеон Крисчън Бейл. Може би повечето от вас биха го сравнили с прилеп заради неговата запомняща се роля в "Батман". И именно за да не навлизаме в анималистични спорове, нека да го удостоим със скромното "мъж мечта".

Оказа се ужасно трудно да намеря снимка на Крисчън, на която жена му да не го пази ревниво. Всъщност тя изглежда добро момиче, но със сигурност за нея е предизвикателство да опази един от най-сексапилните мъже на планетата. Очевидното не се нуждае от признание на класация. И въпреки това го има - той е на 13-о място в "Топ 100 на най-сексапилните кинозвезди”, като преди него има едва петима мъже. С уелски акцент и невероятни театрални умения, той може да бъде от чаровно недодялан квартален хулиган до пленяващ сърцата изискан джентълмен. Нека не се сърдим на дамата със странно име Сиби Блажич, че играе ролята на личен бодигард. И да си представим, че нея я няма на снимката, а Крисчън Бейл все още е ерген.

Да си помечтаем за Крисчън Бейл За съжаление, той мрази интервютата, затова ще трябва просто да ви разкажа за него. 37-годишният водолей има многочленно семейство. Трите му по-големи сестри със сигурност са го научили как да се отнася с една жена. А талантът му също е оправдан – дядото на Крисчън е бил дубльор на Джон Уейн в два филма, снимани в Африка. Майка му пък е била циркова танцьорка като млада. Баща му е работил като пилот, което не е особено артистично, но със сигурност е вълнуващо за едно малко момче.

Всъщност не може да се прецени доколко отношението му към жените е правилно. Има слухове, че майка му и една от сестрите му подават срещу него жалба за физически тормоз, тъй като Крисчън ги бутал по време на разгорещен спор в хотелската му стая. По-късно хубавецът признава, че майка му е обидила неговата любима. Е, това донякъде го оправдава, пък и не се знае дали информацията не е преувеличена, тъй като няма съдийско решеие по този казус.

Споменах склонността на Крисчън Бейл към превъплъщения. Той не се плаши от тежките роли, напротив - предпочита да играе завладяващи образи на самотници. Неговата блестяща кариера в киното започва след успеха на филма "Империята на Слънцето” (1987), когато 12-годишният Крисчън е избран сред други 4000 момчета за основната роля. Образът на историческа фигура също му се отдава, но друго ме впечатли в неговите артистични умения.

Крисчън се вглъбява във всяка роля, която трябва да изиграе. Нещо повече - той е готов на крайни физически промени, за да влезе в образа напълно. Както самият британец казва, "Животът не тече монотонно. Изисква се огромна сила от всеки човек, за да не се плаши от промените.” Именно на неговия силен характер се дължи трансформацията му в "Механикът” - лента, заради която моят любимец сваля цели 30 килограма през 2004 г. и заприличва на скелет. Веднага след това обаче му се налага да качи 45 килограма, за да изиграе Батман във филма от 2005 г. Освен това, неговите продуценти твърдят, че актьорът се обвързва и психически с ролите. Брилянтното му участие в продукции като "Еквилибриум”(2002), "Механикът”(2004), "Батман в началото”(2005), "Престиж” (2006), "3:10 to Yuma"(2007), "Батман: Черният рицар”(2008), "Боецът”(2010), доказва, че Крисчън Бейл е готов да бъде такъв, какъвто трябва. Когато се наложи.

На въпросът как жена му се справя с неговите постоянни физически и психически трансформации, той отговаря шеговито: "Това е все едно всяка нощ да си ляга с различен мъж - може би не ѝ е толкова зле”.

Мъжът мечта има доста общо с принца на бял кон, който пристига победоносно в точния момент. Е, все още не знам кога ще го срещна, но нищо чудно да пристигне на кон. Първо, той обича животните и второ - притежава умения на класен ездач. Каквато и асоциация да събужда това у вас, забравете за нея. Красивата манекенка от Босна вече 11 години го държи изкъсо и едва ли скоро ще се откаже от чаровния си съпруг.

Крисчън има две кучета и три котки, които преди да срещнат своя благороден стопанин са били бездомни. Актьорът не стои безучастен и спрямо глобалните проблеми. Активно се включва в инициативите на Greenpeace, The World Wildlife Foundation, както и в няколко мисионерски проекта, които помагат на деца. Самият той има дъщеря на шест години, чието име все още не е потвърдил официално пред медиите - явно има силно развито чувство за лично пространство. А неговият начин да промени света е като не яде червено месо. Идея, която му хрумва, след като прочита "Мрежата на Шарлот”.

Ролята му на Батман е най-емблематична. Той е първият актьор, който не е американец, а влиза в кожата на супергероя. Освен това е най-младият мъж, който е изиграл Брус Уейн. Крисчън Бейл има няколко конфликтни ситуации с Леонардо ди Каприо. Първоначално именно чаровникът от Уелс е бил избран за главната мъжка роля в "Титаник”. След това продуцентите решили, че не е честно и двете роли на американци да бъдат изиграни от британци, тъй като и Кейт Уинслет е от Острова. Ето защо Крисчън не получава шанса да разпери ръце на корабен нос. За сметка на това си присвоява ролята на Лео в American Psycho (2000), което автоматично го изстрелва във всякакви класации за въздействащи, талантливи и сексапилни мъже.

Очаквам с нетърпение следващите му превъплъщения. А дотогава мога само да гледам отново и отново разнообразните му роли и да се наслаждавам на неподправения му чар и понякога плашещите му промени на екран.
28 12
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.11.2011|08:58
Крисчън Бейл е голяма работа! Ролята на "Батман" бележи връх в кариерата му, но според мен по-емблематично беше представянето му в "Еквилибриум” и "Престиж” . Това са толкова силни продукции, благодарение на които той успя да ес докаже като актьор. Иначе за мен той е най-добрият "Батман".
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay