Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

Как станахте инфлуенсър? Това случайност ли беше, или постигната цел?

Може би микс между двете. Преди около 2 г си поставих за цел да създам свой моден бранд и докато го развивах, instagram-ването ме грабна. Мина време и реших да трансформирам модния бранд в блог и лична страница, в която да споделям стайлинг идеи, beauty tips, да разказвам за пътуванията си и нещата, които ме вълнуват. Оказа се, че на хората им е интересно да ме следват и така, случайно или не, се оказах инфлуенсър на месеца.

Превръщането в инфлуенсър промени ли начина ви на живот? Как?

Промени го, да. Изцяло в позитивна насока. Инфлуенсърството се оказа много забавно, зареждащо и полезно начинание за мен.

Забавно, защото не минава ден без някой майтап от приятелите или семейството ми – питат дали няма да снимам храната, дали няма да си облека еди коя си рокля за някое място, защото ще изглежда по-добре за инстаграм, или пък къде ще ходим на вечеря, защото мислели за моето красиво стори, хаха. Всичко това в кръга на шегата, разбира се. Но винаги има забава покрай тази тема  

Зареждащо е, защото често получавам съобщения от момичета с въпроси как да се стайлнат за определен повод, или за съвет къде могат да намерят нещо, или просто да ми кажат, че някоя моя публикация ги е вдъхновила и благодарение на това започват да правят нещо. В тези моменти съм много щастлива. Много ми е усмихнато, когато с определен малък жест на внимание или съвет, който давам, мога да помогна на някого

Полезно, защото развивайки профила си в инста, започнах да получавам различни предложения за партньорства и работни проекти. Наскоро ми казаха, че знам как да говоря на езика на жените и че знам как да изградя общност, която да вдъхновявам. Последва и предложение за съвместен проект с един бранд. Чувството, че си оценен и хората забелязват работата ти, е прекрасно.

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

Колко често правите снимки за своя профил? 

Винаги, когато съм в настроение. А аз доста често съм в настроение за снимки, хаха Освен това, когато видя нещо красиво – цветя, сграда, пейзаж, храна... го снимам. Не всички снимки, които правя, качвам, но предпочитам да не пропускам момент и да снимам, а да избирам в последствие какво да споделя.

Кои са любимите ви места за снимки?

Нямам любими. Обичам ежедневието ми да е цветно и разнообразно и смятам, че успявам да предам това настроение и в профила си. Снимам се на различни места и се стремя да показвам красотата във всичките й измерения, дори в най-простичките неща. Можеш да се снимаш на обикновена бяла стена, но да си стилно облечена и с широка усмивка на лицето и тогава мястото е без значение.

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

Какво ви вдъхновява?

Всичко. Вдъхновението за мен не е нещо, което чакаш. Не е нужно да ти се случи wow събитие, да започнеш мечтаната работа, да срещнеш любовта на живота си или да обикаляш света, за да си вдъхновен.

Това е състояние на духа. И е избор. Аз просто избирам да нося вдъхновението в себе си и да забелязвам малките неща навсякъде. Всъщност сега като го пиша, може би точно малките неща са моето вдъхновение. Много любима ми е една мисъл на Лорън Оливър: "Толкова много неща стават красиви, когато наистина гледаш”. 

Как решихте да споделяте толкова голяма част от живота си с толкова много непознати хора?

Човек споделя толкова, колкото прецени. Да, последователите ми виждат голяма част от живота и ежедневието ми, но все пак има неща, които са лични и не ги излагам на показ.

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

Къде е границата на споделянето?

Там, където я почувстваш. Въпросът е да се чувстваш комфортно. За мен нищо не е на всяка цена и истинският ми живот печели състезанието с виртуалния.

"Инстаграм, инстаграм - първо снимам, после ям.” - вярно ли е това? Всяко ястие/напитка ли се снима?

Това изречение присъства в активния ми речник, хаха. Така че да, вярно е, но не за всяко ястие. Когато си готвя вкъщи, не винаги се старая да изглежда красиво и тогава снимката отпада. Ако съм сътворила шедьовър обаче или пък хапвам нещо красиво навън, снимката е задължителна :D

Имахте ли свой ментор в началото? 

Ментор не. Имам обаче един приятел, който доста ми помогна. Всъщност той ме запали по инстаграм. Казва се Велизар Величков. В, ако четеш това, благодаря ти

Той се подготвяше за семинар за instagram, който щеше да води. Репетираше презентацията си пред мен, за да я структурира по-добре, и за да получи обратна връзка как звучи и какво може да подобри.

Така, докато го слушах, научих доста неща по въпроса, после го и разпитах за някои детайли, а по-късно започнах да се ровя за още информация, да гледам курсове, да се уча да подреждам снимките си и да градя аудитория.

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

 

Как приемате критика?

Много добре. Оценявам честността и съм щастлива, когато получавам обратна връзка, било то и негативна понякога. Така се расте, като слушаш и се стремиш да подобряваш нещата, в които не си достатъчно добър. Разбира се, има разлика между критика и хейт. Второто сякаш по-често се случва, а него вече не го толерирам.

Как протича типичен ден за един инфлуенсър?

Моите дни не си приличат особено един с друг и не са съвсем типични. Едно обаче е сигурно – започвам деня с чаша капучино, което съм горда, че умея да правя прекрасно. После структурирам задачките си за деня и се залавям за работа. Понякога работата ми изисква да пътувам донякъде, понякога пък е на компютър и мога да си я върша от вкъщи или от някое любимо заведение. Не обичам да се вкарвам в рамки, а и работата ми е креативна. Креативността пък изисква свобода, разнообразие и липса на всякаква типичност;) Вечер се виждам с приятели, семейството си, почивам си и си оставям малко "me time”, в което ми идват доста интересни идеи.

Споделете ни някоя смешна/странна случка от опита ви като инфлуенсър.

Оо, тук определено има какво да разкажа :D

През август бяхме семейно в Корфу. Отивахме на плaж и за да стигнем до него, вървяхме по пътче с панорамна гледка. Беше то-о-о-о-о-олкова красиво! Разбира се, нямаше как да не се снимам някъде там. Харесах си едно местенце и делегирах отговорната фотографска задача на братовчед ми. Леля и свако продължиха по пътя, като мислиха, че ще се щракнем 2-3 пъти и ще ги настигнем. Снимките обаче не бяха 2-3, а и след 10тина метра се влюбих в още едно местенце, където исках още снимки.

Когато продължихме по пътя, за да настигнем леля и свако, тях просто ги нямаше. Толкова време е заминало в снимане, че ги изгубихме. Звъннахме им, но не вдигнаха, а и ние нямахме пропуснати повиквания. Помислихме си, че са отишли на някой от плажовете (на кратки разстояния имаше изходи за различни плажчета), затова и ние си харесахме един и се настанихме удобно на бийч бара.

Тъкмо си пийвахме по едно ягодово мохито, когато телефонът на братовчед ми звънна. Не беше български номер. Някакъв грък казал нещо на гръцки, след което свако взел слушалката. Звъняха ни от местното полицейско управление. Телефоните, парите им и ключовете за колата останали в раницата на братовчед ми. Така нито са можели да ни звъннат, нито да отидат някъде. И са се притеснявали ужасно, докато ние пием коктейли и си мислим, че просто сме на различни плажове.

Та ето как заради инстаграм, може да те издирва гръцката полиция.

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова


Съвместима ли е работата на инфлуенсъра с "нормална” работа? 

Съвместима е, разбира се. Всъщност не мисля, че човек, който няма друга работа или занимание, което го пали, би могъл да е инфлуенсър, т.е. да оказва влияние на останалите. За да те следват останалите, ти би трябвало да си интересна личност с определени таланти, различни интереси, човек, който се развива и надгражда, който има какво да каже.

Така че, дали ще е "нормална” работа, която ти носи удоволствие и където се развиваш, или пък бизнес, който управляваш, определено трябва да правиш нещо. Иначе няма да има и какво да постнеш и да кажеш на света.

 

Информация за още интересни и вдъхновяващи инфлуенсъри можете да получите от първата в България Инфлуенс Маркетинг Компания #RevTag

Инфлуенсър на месеца: @husshe - Невена Котарова

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay