Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

Вижте отговора в интересния проект на Йоланда Домингес

Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

"Poses” е един интересен проект на Йоланда Домингес - известен и особено креативен испански артист. Напук на нерядко абсурдните страндарти на модната индустрия, на нея й хрумва да създаде нещо, което по лек и ненатрапчив начин да разкрие грозната истина, която често остава скрита зад "перфектните” фотосесии на световноизвестните модели.

Йоланда включва в своето начинание обикновени жени, чиято задача е да имитират по възможно най-добрия начин снимки, открити на страниците на различни модни издания. Въпреки че позите, които са "поверени” на участничките в проекта, се различават съществено една от друга, една обща прилика няма как да не бъде открита.

Според Йоланда всички жени позират по начин, който загатва за слабостта и скритата лудост на женската природа. Извити тела, ръце, поставени по необичаен и показен начин на бедрата, неосъзнати действия - тя смята, че този модел на поведение е наистина често срещан в света на модата.

Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

Целта на проекта не е само да покаже колко нелепа може да бъде професията на модел, когато е извадена от контекста, но също така да разкрие колко опасно е влиянието на фотосесиите, които ежедневно ни заливат от страниците на лъскави списания.

Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

В интервю за Le Projet d’Amour Йоланда Домингес споделя: "Фотографите и редакторите на модни издания захвърлят жените на пода, поставят ги в нелепи ситуации. Аз не се идентифицирам с тези жени, но въпреки това много хора се опитват да приличат на тях, просто защото нямат друг пример за подражание. Това сляпо следване води до много психични разстройства и болести.  

Изглежда, на жените не е позволено да имат бръчки, да тежат повече от 50 кг или да бъдат над 25-годишна възраст. Това не е нито разумно, нито здравословно. За сравнение, мъжете никога не са поставяни в подобни ситуации и дори пози.”

Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

Тя набляга върху факта, че мъжете модели никога не позират по начина, по който го правят жените. На своите фотосесии те винаги изглеждат силни, здрави и най-важното - разумни.

Чрез своя проект Йоланда улавя реакциите на случайните минувачи и доказва до каква нищожна степен всеки от тях би се асоциирал с жените, които позират по този начин.

Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

Как биха изглеждали моделските пози в ежедневието?

Вижте и видео на любопитния проект:


Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 08.08.2014|09:35
МНого ме развесели и мен,страхотна статия.
3
Не е посочен 08.08.2014|09:33
МНого готина идея,наистина е така.
2
Не е посочен 07.08.2014|22:00
Изглеждат страшно неадекватни.
1
Не е посочен 07.08.2014|21:59
Много готина статия,благодаря :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay