Кристи от Moonlight Breakfast: Талантливата дама, която омагьосва с гласа си

Румънската група с модерно звучене идва в България на 20 февруари, а ние си поговорихме с чаровната Кристи

Кристи от Moonlight Breakfast: Талантливата дама, която омагьосва с гласа си

Moonlight Breakfast са банда с приятно звучене, чиито песни ще ви накарат да се размечтаете. И да разкършите снага, ако сте на подходящото място!

Те - Кристи, Базука, Адита и Принцу - идват от Румъния, а в песните им се прескачат соул, електро, ню джаз и суинг нотки. Решават да свирят заедно през 2011 година и след само 5 репетиции се озовават на сцена пред 35 000 души в ролята на подгряваща група за концерт на Jamiroquai! 

Благодарение на своя талант, четиримата бързо съумяват да спечелят собствени фенове и да развият обещаващия музикален проект. Творчеството им отнася слушателите на едно безгрижно пътешествие, което напомня за лято, бриз, свежест и смях...

Първият им албум, Shout, излезе на 19 септември 2014 г. Пет месеца по-късно идват в България, за да го представят пред родната публика. Може да чуете Moonlight Breakfast на 20 февруари 2015 г. в "Студио Орфей". 

Кристи от Moonlight Breakfast: Талантливата дама, която омагьосва с гласа си

Успоредно със съвместната музикална кариера на Кристи и Базука започва и тяхната любов. Те вече са съпруг и съпруга, а синът им се радва на доста интересно детство. За да разберете повече за житейските и професионални предизвикателства, пред които се изправя нежната част от групата, прочетете интервюто, което тя даде специално за Jenite.bg!

Разкажи ми как започна всичко. Ти и Базука се влюбихте един в друг - това е ясно! Но как решихте да работите с Адита и Принцу?
Адита и Принцу са наши приятели от много време. Те, заедно с Базука, свириха заедно в една ska банда, даже още го правят от време на време. Просто съвсем естествено започнахме да свирим заедно.

Какви теми засяга вашата музика? Какви усещания бихте искали да внушите на своите слушатели?
Ние правим музика, посветена на добрите и лошите моменти, така че нашите слушатели имат шанса да преминат през цял спектър от емоции, докато ни слушат на запис или на живо.

Впрочем не сме мислили какви чувства искаме да накараме нашата публика да изпита - може би защото сме били твърде заети да се фокусираме върху своите собствени. Най-голямото удоволствие обаче е да виждаме как другите реагират на музиката ни.

Как би описала хората, които слушат Moonlight Breakfast?
Може да са група от 4-годишни в детската градина (казвам го, защото наистина се е случвало!); тийнейджър, минаващ през труден пубертет; човек, който работи усърдно в своя офис; онзи, който работи не чак толкова усърдно - също; хипстър; рокер; фен на денс музиката; бабите и дядовците на всички изброени… И май с това се изчерпват!

Не се стремим към определен тип човек, имаме много по-разнородна публика, отколкото очаквахме, когато започвахме да свирим.

Коя е любимата група или изпълнител на всеки от вас?
Аз постоянно преминавам през различни фази, що се отнася до фаворитите ми. Ела Фицджералд и Ерика Баду обаче винаги ще бъдат в този списък.

Сигурна съм, че ако питате момчетата, те ще кажат, че е много трудно да посочат едно-единствено име, защото има толкова много талантливи хора, които заслужават да бъдат оценени!

Вече сте били в България през 2011 година - по време на фестивала Spirit of Burgas. Как ви се стори българската публика?
Беше страхотна! Чувствахме се като у дома си.

Кристи от Moonlight Breakfast: Талантливата дама, която омагьосва с гласа си

Атмосферата на кой град отговаря най-добре на вашата музика?
Все още го търсим! Имаме да опознаем доста места преди да сме в състояние да отговорим на въпроса.

Сама ли избираш дрехите и грима, с които се появяваш по време на концерти и клипове?
Да! Имам късмета да имам и гримьор, и коафьор за приятели. Стела Бадеа (грим) и Кристи Стоица (коса) изключително много ми помогнаха през първите две години, тъй като на мен наистина ми липсваше практика!

Кристи от Moonlight Breakfast: Талантливата дама, която омагьосва с гласа сиКак се справяш с ролята на грижовна майка и музикална звезда едновременно? Кой ти помага?
Мисля, че "грижовна майка” и просто "музикант” би било по-точно!

В този ред на мисли, когато грижовната майка прави музика с грижовния баща, нещата са много по-лесни.

Аз и Базука наистина сме големи късметлии, имайки възможност да работим нещо, което и двамата обичаме, така че да не ни се налага да правим компромиси с личния си живот.

Синът ни е въвлечен във всичко, което правим. Той обича да идва на репетициите или да прекарва време в студиото, така че никога не съм възприемала двете роли като взаимно изключващи се.

За повече информация посетете страницата на събитието NightLive във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay