Обезобразените лица на пластичната хирургия

Поредните примери, които подкопават доверието ни в разкрасителните хирургични интервенции

Обезобразените лица на пластичната хирургия

Вярно е, че в Jenite.bg вече сме ви показвали кои са най-абсурдните пластични операции, правени някога. Днес обаче ще ви запознаем с най-плашещите резултати от неуспешни процедури по уголемяване на устните.

Те наистина са фрапиращи и доказват, че много често пластичната хирургия не е най-сигурният вариант за подобрение на външния вид.

При някои от примерите грешки се получават, понеже хората решават сами да осъществят сложната процедура и то… вкъщи. Вижте за какво става въпрос.

1. Първият пример показва как отокът, който се получава след уголемяване на устните, може никога да не спадне.

Австралийката Британи Форстър, която виждате на главната снимка, със сигурност съжалява за решението си изобщо да се подложи на подобна интервенция. В случая обаче тя не е лягала "под ножа", а е уголемила устните си сама с помощта на устройство, наречено "уголемител за устни” (lip enhancer).

Обезобразените лица на пластичната хирургия

Действието му е краткотрайно - след употребата му устните запазват уголемения си вид само за около три часа. То действа по следния начин: човекът, който иска да уголеми устните си, поставя капачката върху устните си и всмуква колкото може по-силно, при което се увеличава притокът на кръв в областта на устните. Така те се уголемяват за няколко часа.

Британи използва устройството за две минути и след като го сваля от устните си установява, че те вече са поне два пъти по-големи. В нейния случай ефектът от "подобрителното” устройство продължава няколко дни, но в крайна сметка отокът спада.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

2. Хана Костайър е само на 18 години, когато решава да инжектира хиалуронова киселина в устните си. Едва ли тогава е предполагала, че тази интервенция ще промени външния й вид завинаги и то в отрицателна посока.

Като цяло процедурата минава по план, но скоро Хана започва да забелязва, че долната й устна започва да се подува. Така се получава несъответствие в размера на устните й.

Хана се опитва да оправи положението с втора операция, но не се получава. Сега търси нов вариант, който да й помогне да върне предишния си вид.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

3. Лаура Самърс била пристрастена към пластичните операции. Тя е модел и е похарчила общо 60 000 евро за различни подобрения по себе си. Зависимостта й от хирургичните интервенции обаче бързо се изпрява на сутринта след деня, в който минава през процедура за уголемяване на устните.

"Събудих се, погледнах в огледалото и започнах да пищя. Видях чудовище, което се беше втренчило в мен”, спомня си младата дама.

Устните й са уголемили размера си цели четири пъти. Оказва се, че инжектирането на устните й е било извършено изключително непрофесионално. Сега Лаура, която някога е наричана "най-суетната жена във Великобритания”, иска да предупреди останалите жени по света за опасността, която се крие зад реномето на някои козметични компании.

Днес, 20 месеца по-късно, устните й все още не са възвърнали предишната си форма.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

4. През януари 2015 година 23-годишната Фара Ейбрахам споделя снимка в Twitter, с която обяснява присъствието си в спешното отделение - процедурата по инжектиране на силикон в устните й се е оказала истински кошмар.

Горната устна на Фара, която участва в предаване за млади майки по MTV, е десет пъти по-голяма от долната. За да се справи с болката, тя има нужда от силни обезболяващи.

Фара получава много подигравки в интернет заради неуспешния опит да уголеми устните си. Ние смятаме, обаче, че подобно състояние може да бъде всичко друго, но не и обект на присмех.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

5. Уголемяването на устните, според модела Присчила Капуто, е мощно средство, което ще й помогне да издигне кариерата си на ново ниво. Въпреки че след всяка следваща интервенция устните й добиват все по-неестествен вид, тя смята, че те се нуждаят от още и още силикон.

Също като Фара, и г-ца Капуто става обект на подигравки в интернет. Когато осъзнава неконтролируемата си мания, тя изпада в депресия и дори клони към опит за самоубийство. Обвинява приятеля си, който е пластичен хирург, че не е прекъснал навреме жалките й действия.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

Офертите към модела внезапно спират, а Присчила се подлага на терапия. Тя спира да си прави каквито и да било пластични операции и малко по малко започва да връща естествения вид на устните си.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

6. Гейл Скот - модел на бански костюми, не може да си позволи хирургично уголемяване на устните и затова решава да се довери на репутацията на онзи "уголемител за устни”, който ви описахме по-рано.

Само че, вместо да харчи 30 евро, за да се сдобие с продукта, тя решава да се довери на негов заместител от типа "направи си сам”. Тя използва капачката на спрей за коса. Поставя я върху устните си и започва да всмуква в продължение на пет минути, докато устните й не изтръпват напълно.

Първоначално тя е доволна от резултата, но само след няколко минути около устните й се появяват синини, които оттогава й пречат да продължи кариерата си на модел.

Обезобразените лица на пластичната хирургия

7. През 2007 година поп звездата Пийт Бърнс завежда дело срещу пластичния си хирург с обвинението, че "е съсипал кариерата и живота му”. През годините Пийт се подлага на множество пластични операции, но неуспешно премахване на имплатни от устните му се оказва причината, която го отвежда в съдебната зала.

Пийт се е подложил на над 20 операции в Италия, за да се опита да поправи щетите от неуспешното уголемяване на устните си. 

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay