Обидени дами в интернет битка срещу сексизма

Нова козметична серия предизвика гнева им

Обидени дами в интернет битка срещу сексизма

Неотдавна ви разказахме за недоволството на жените, които се възмутиха от изказване в модно списание, че изрязаните топовете са само за жени с плосък корем. Това накара закръглени дами да поведат битка с установените стандарти за красота.

Сега на дневен ред се появи нов повод за негативни коментари. Палитрите със сенки за очи Nude Dude на компания Balm, които предизвикаха остри реакции в интернет.

Упреците към марката за грим идват, след като от компанията именуват отделните сенки от палитрата с женски характеристики, като "глупава”, "егоистична” и "снобска”. Абсурдното е, че имената на мъжките продукти от серията са само положителни - "безстрашен”, "верен”, "забавен” и така нататък.

Обидени дами в интернет битка срещу сексизма

Това е и причината доста недоволни клиенти да изразяват своята позиция по проблема в социалните мрежи. Според тях "инатлива” и "резервирана” спокойно могат да бъдат заменени с "умна” и "силна”.

В интернет пространството заваляха туитове от възмутени представителки на нежния пол, които недоумяват как е възможно компания, която създава продукти за красота, да обижда по такъв начин потребителите си. Много от тях твърдят, че досега са харесвали продуктите на марката, но повече не биха си купили от тях.

От Balm пък не се извиниха, а написаха имейл, в който твърдят, че като марка винаги се стремят да "разполагат жената на шофьорското място", което надали ще успокои гневните дами.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay