Освободете зърната си! (18+)

Чрез правото да се събличат където и както сметнат за добре, дамите владеят напълно личната си свобода

Освободете зърната си! (18+)

Тя е социален активист и артист с разнородни таланти. И няма проблем да показва гърдите си, за сметка на лицето, което винаги е покрито с кукленска маска. Звездата ѝ изгрява преди четири години, когато изумява журито на America’s Got Talent, представяйки своя така наречен обратен стриптийз.

Тя е Narcissister - анонимната дама, решила да покаже на света, че женската голота е нещо повече от обект на мъжките фантазии. Защото именно чрез правото да се събличат където и както сметнат за добре, дамите владеят напълно личната си свобода.

На друго мнение е обаче управата на Ню Йорк, където дамите, решили по една или друга причина да покажат гърдите си публично, често стават жертви на полицейски тормоз, а нерядко се стига дори и до впоследствие повдигнати съдебни обвинения. Което пък от своя страна означава, че женската голота се разглежда като нецензурна, за разлика от мъжката такава.

Освободете зърната си! (18+)
Именно изравняването на статуса на мъжката и женската голота е цел на кампанията #FreeTheNipple (от англ: "Освободете зърната си”). А Narcissister е сред основните поддръжници на идеята.

Освободете зърната си! (18+)
Добрата новина е, че по неин пример немалка част от дамите, които иначе биха се притеснили да се включат в кампанията, сложиха маски, за да защитят анонимността си, но в същото време гордо да заявят, че гърдите им не би трябвало да бъдат обект на цензура и дискриминация. А снимките им виждате в тази статия.

Освободете зърната си! (18+)
"Забраната жените да показват гърдите си, където и когато сметнат за добре, насажда масово чувство за срам и превръща бюста в изцяло сексуален обект. Какво толкова би се случило, ако дамите можеха свободно да се разголват? В крайна сметка това е изцяло тяхно лично право,” споделя Narcissister пред Huffington Post и допълва:

"Това, за което се боря, е правото на всяка жена да решава сама как да представи тялото си и да прави своя избор въз основа на лично желание, а не от страх как би реагирало обществото.”

Освободете зърната си! (18+)
Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

12 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара