От форумите: Отговорът на един милионер към златотърсачката

Обоснован отговор на един успял мъж

От форумите: Отговорът на един милионер към златотърсачката

Преди няколко дни ви представихме прочувственото обръщение на една красива госпожица към неомъжените господа със скромни приходи от 500 000 долара на година. Защото, както тя самата се изразява, годишен доход от 1 милион е средна класа. Та тя се цели по-ниско. И иска да знае.

A ето и философския отговор от главния изпълнителен директор на J.P. Morgan:

Уважаема Г-це Красавица,

Прочетох вашия пост с голям интерес. Предполагам, че има много момичета като Вас, които имат подобни въпроси. Моля да ми позволите да анализирам ситуацията от позицията си на професионален инвеститор.

Годишният ми доход надхвърля 500 000 долара, което отговаря на вашите изисквания. Така че се надявам всеки да се убеди, че не губя ничие време тук.

От гледната точка на бизнесмен, решението да се оженя за Вас би било погрешно. Нека обясня на кратко.

Като изключим всички досадни подробности около сделката, това, което се опитвате да направите, е да размените "красота" срещу "пари". Лицето А осигурява красота, а лицето Б плаща за нея. Честно и почтено.

Тук обаче се крие уловка. Вашата красота след време ще си отиде, докато моите пари ще си останат. Факт е, че моите доходи може да се увеличават с времето, докато Вие няма да ставате по-хубава.

Следователно, от гледна точка на икономиката, аз съм ценен и дългосрочен актив, а Вие ще се амортизирате с времето. Това не е просто обикновена амортизация, а експоненциално-намаляваща амортизация. Ако това е единственият Ви актив, вашата стойност ще бъде много по-ниска след 10 години.

Използвайки термините, които употребяваме на Wall Street, всяка сделка е позиция. Излизане с Вас е също "търговска позиция".

Ако търговската стойност на дадена позиция спадне, тя трябва да бъде продадена. Затова не е хубаво такава да се държи за дълъг период от време. Същото важи и за брака, които искате. Може и да прозвучи жестоко, но всеки актив с голяма амортизационна стойност трябва да бъде продаван или "даван под наем". Това би било най-мъдрото решение.

Мъжете с доход от над 500 000 долара не са глупаци. И аз не съм. Затова бих предпочел да излизам с Вас само по срещи, но не и да се оженя за Вас. Бих Ви посъветвал да спрете да търсите начини да се омъжите за богат човек.

И между другото, самата Вие можете да направите нещо по въпроса да станете богата. И да се постараете да получавате заплата от 500 000 на година. Така ще имате по-голям шанс в намирането на някой богат глупак.

Надявам се този отговор да Ви бъде от помощ.

От форумите: Отговорът на един милионер към златотърсачката

CEO J.P. Morgan

68 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



9
Не е посочен 15.04.2014|15:50
Както красотата на тази жена ще се изпари във времето, така и парите му може да си заминат, така че връзки базирани на тези неща не ги очаква бляскаво бъдеще и пълноценни взаимоотношения.
8
Не е посочен 15.04.2014|15:09
Страхотно обръщение! Сипа им го по уникален начин с него!
7
Не е посочен 15.04.2014|14:51
О страхотен отговор много добре я е закопал, направо бих му стиснала и двете ръце. :)
6
Не е посочен 14.04.2014|18:55
дам, добре звучи като отговор, стига да не си запознат с творческата биография на тоя човечец, който говори за кризата на мъзрастта за жената, а самия той предизвиква икономически кризи с опустошителен отзвук в САЩ.
5
Не е посочен 14.04.2014|17:17
Не е зле повече момичета да се запитат дали наистина външния вид на една жена е най-ценния актив?!
4
Не е посочен 14.04.2014|16:23
На това му се казва аргументиран отговор!
3
Не е посочен 14.04.2014|11:08
Браво! :) Много добре я е поставуил на мястото й, а редом с нея още няколко милиона златотърсачки!
2
Не е посочен 14.04.2014|10:01
Отговорът му е много прецизен, браво!
1
Не е посочен 11.04.2014|21:57
Хахаха, ама добре се е обосновал човека, браво!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay