Преди и след: В капана на анорексията

Вижте историите на тези силни момичета, които успяват да се преборят с ниското тегло

Преди и след: В капана на анорексията

В Jenite.bg неведнъж сме ви разказвали за хранителната зависимост от първо лице. Анорексията е едно от най-коварните заболявания, в капана на които попадат предимно млади момичета, обзети от непреодолимото желание да бъдат слаби.

Днес ще ви представим поредната негативна страна на непрестанното гладуване. Но ще ви покажем и щастливия му завършек чрез снимки на момичета, които са загубили огромно количество килограми, в стремежа си към желания външен вид, но в последствие успяват да ги възстановят.

В най-тежкия период на своето хранително разствойство теглото на Британи (която виждате на снимката по-горе) е с шест килограма под нормата. Това се дължи на приемането на максимум 600 калории на ден. Днес обаче тя е щастлива с новата си форма и дори работи в областта на предотвратяването на хранителните разствойства при хората.

Преди и след: В капана на анорексията

Битката на Рейчъл Джонстън с анорексията продължава цели четири години. Момичето достига ужасяващото тегло от малко над 28 кг. 20-годишната девойка твърди, че развитието на разстройството при нея настъпва в резултат на идеализирането на "перфектните” тела на знаменитости от света на шоубизнеса, чиито снимки в по-голямата част от случаите са технологично обработени.

Сега, заедно с майка си, Рейчъл води битка с различни списания за спиране на използването на Фотошоп за редакция на снимките, които публикуват. Те се надяват, че това ще доведе до промяна в начина на мислене на младите момичета.

Преди и след: В капана на анорексията

Джо Томпсън развива безпокойство и хранително разстройство на 11-годишна възраст. Когато е на 17 години лекарите й дават само 48 часа живот. Затова тя кандидатства за работа във верига за бързо хранене с надеждата, че гледката на хора, които се хранят, ще я провокира да направи същото.

Докато работи там, Джо се влюбва в мениджъра на заведението, който й оказва много голяма подкрепа в битката с поднорменото тегло. Днес двамата са горди родители на две деца, въпреки опасенията, че болестта на майката може да се отрази на плода.

Преди и след: В капана на анорексията

Тази 25-годишна жена някога тежи 46 кг. Това тегло е твърде ниско за високия ръст на момичето (над 170 см.). За по-малко от година и половина обаче тя качва над 11 кг. Прогресът, който постига, видимо се усеща в усмивката и лицето й.

Преди и след: В капана на анорексията

Първата снимка на Антония Ериксън, качена в Instagram, е направена в болничната й стая с обяснение, че е там, за да се лекува от анорексия. Тя решава да пише за своето възстановяване в специален блог и скоро плашещата снимка бива заменена от поредица от красиви фотографии, които показват успешния завършек на борбата с болестта.

Преди и след: В капана на анорексията

Според Мег най-тежкият момент от периода, в който страда от хранително разстройство, е първата година от гимназията. Именно тогава тя признава на родителите си за проблема, през който преминава. Според психиатъра й Мег трябва да прекара следващата година в болница.

Вместо това, тя решава сама да предизвика промяна в себе си. Започва да ходи на терапия и спазва специално изготвен план за хранене. Когато здравето й укрепва, започва да се занимава с вдигане на тежести. Днес Мег яде по шест пъти на ден и след шестгодишната битка с анорексията твърди, че никога няма да поглежда назад.

Преди и след: В капана на анорексията

Когато теглото на Морган достига 52 килограма, тя най-накрая осъзнава, че има проблем. Тревогите на приятеля й се оказват онова, което провокира момичето да си каже, че свалянето на килограми трябва да спре. Днес Морган знае как да балансира храненето с физическата активност, за да създаде от самата себе си един силен човек, както отвън, така и отвътре.

Преди и след: В капана на анорексията

В един период на живота си Хедър Франкс е толкова слаба, че лекарите настояват да се лекува в болница. Но едно пътуване променя изцяло живота на момичето.

Тя попада в ресторант в град, в който никой не я познава и не подозира за личните й проблеми. Тогава Хедър си позволява да изяде парче пица. След като си припомня вкуса и удоволствието, което носи добрата храна, тя се връща от екскурзията, решена да продължи живота си по различен начин, достигайки здравословно тегло.

Преди и след: В капана на анорексията

Анорексията докарва Лорън Бейли до ужасяващото тегло от 22 килограма. Момичето страда от болестта в продължение на десет години, но след продължителен престой в болницата, тя решава да промени начина си на живот.

Преди и след: В капана на анорексията

След 8-годишна битка с анорексията, докторите дават на Хейли Уайлд десет дни живот. Благодарение на майка си момичето успява да се пребори с ниското тегло и да качи необходимите килограми. Впоследствие Хейли забременява и новите й хранителни навици и помагат да износи едно здраво бебе.

Преди и след: В капана на анорексията

Кейт Пънчър развива анорексия след като вече бившето й гадже заплашва да се раздели с нея. За щастие обаче, тя се омъжва за мъж, който е много по-добър от предишния й приятел. Годеникът й й купува булчинска рокля, която е с два размера по-голяма от необходимото. За да я облече на сватбения си ден, тя трябва да започне да се храни по-добре. А мисията на съпруга й очевидно е била успешна.

Преди и след: В капана на анорексията

Анорексията на Матю Буут се отключва заради стреса, на който е подложен в училище. Болестта е толкова тежка, че в един момент сърцето на младежа спира. Лекарите успяват да го върнат към живота и след като вижда как тази случка се отразява на майка му, той решава да се пребори със заболяването си. Така той започва да вдига тежести и оформя мускули, които поддържа и с правилно хранене.

Преди и след: В капана на анорексията

Това момиче е талантлив артист и в периода, в който страда от анорексия, не може да се справя с представленията си. Често е толкова изтощена, че й се налага да пропуска тренировки. Днес обаче тя е осъзнала, че здравото тяло трябва да бъде неин приоритет и успява да разкрие потенциала си докрай.

Aко тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

15 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay