10 популярни грешки в кухнята, които правят живота ни по-труден

10 популярни грешки в кухнята, които правят живота ни по-труден

Белите ли чесъна преди да го нарежете? Има много грешки, които повечето от нас допускат в кухнята. Допускайки тези грешки ние правим живота си по-сложен и съсипваме вкуса на храната.

Ето какви грешки допускаме в кухнята:

  1. Зареждаме съдовете в съдомиялната машина по грешен начин

    Когато поставяме чиниите в съдомиялната машина, ние ги слагаме една до друга, но това не позволява всички чинии да се измият добре. Учените решиха да разберат какъв е проблемът и да създадат план за това как перфектно да заредите съдомиялната машина.

    Трябва да поставите чиниите в кръг, защото това е посоката, в която минава водата.

  2. Топлим храната в микровълновата фурна по грешен начин

    Много хора забелязват, че в микровълнова фурна храната, разположена отстрани на чинията, се нагрява повече. А храната в центъра обикновено е студена, дори когато самата чиния е наистина гореща.

    Ето защо трябва да поставите храната във формата на поничка, оставяйки центъра празен. По този начин цялата храна ще бъде еднакво топла.

  3. Използваме ножовете за сирене по грешен начин

    Почти във всяка кухня има нож за сирене, но малко хора знаят каква е истинската му цел. Този нож е създаден за рязане на сирене. И върхът трябва да отделя тънките филийки.

    Можете също така да го използвате, за да режете плодове и зеленчуци с нежна обелка и еластична кожа, като доматите и зрелите сливи.

  4. Разбиваме сметаната по грешен начин

    Опитните домакини ни предупреждават, че ако не подготвите миксера правилно, сметаната може да не е толкова добра, колкото искате. За щастие е лесно да подготвите уреда. Всичко, което трябва да направите, е да охладите купата и бъркалките във фризера.

  5. Не използваме правилно настройките на тостера

    Много от нас разглеждат настройките на тостера, когато го получим за първи път, и това е всичко. Такъв подход е добър само ако използвате един вид хляб със същата дебелина през цялото време.

    Но ако използвате различни видове хляб, трябва да промените настройките всеки път, когато използвате тостера, защото качеството на тоста зависи от вида хляб, дебелината му и режима на печене.

  6. Управляваме автоматичните уреди за готвене

    Дори когато решаваме да използваме мулти-кукър или друго "умно" устройство, никога не можем да се отпуснем и винаги гледаме вътре, за да проверим храната. Ние разрушаваме резултата, като правим това.

    Всеки път, когато отваряте капака, сваляте температурата, която устройството трябва да поддържа, за да готви правилно.

  7. Не използваме всички функции на лъжицата за спагети

    Лъжицата за спагети може да измери колко спагети да сложите, преди да сте ги изсипали във врящата вода.

  8. Прекалено усложняваме ситуацията, като използваме преса за чесън

    Повечето от нас белят чесъна, преди да го сложат в пресата. Обелките няма да попаднат във вашата храна, дори ако не се отървете от тях предварително.

  9. Чупим яйцата от ръба на купата

    За да избегнете попадането на черупки в храната, не чупете яйцата от ръба на купата. Вместо това ги чупете от повърхността, върху която е купата.

  10. Пържим яйцата по грешен начин

    Пържените яйца трябва да бъдат красиви. За тази цел първо запържете белтъка около 1 минута и след това добавете жълътъка отгоре. По този начин яйцата ще станат и по-вкусни.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay