10 съвета за начинаещи сладкари

Наръчник за начинаещи сладкари

10 съвета за начинаещи сладкари

Всеки велик пекар, сладкар или готвач е тръгнал от някъде. Никой не се е родил научен. Ако сте нови в сладкарската дейност и все още нещата не ви се получават особено добре, ние сме приготвили за вас 10 съвета, които ще ви направят истински професионалисти. Вижте кои са те:

  1. Прочетете рецептата внимателно

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Прочетете цялата рецепта много внимателно. При печенето на хляб или сладкиши всичко трябва да е много точно. Така че прочетете рецептата много внимателно и то няколко пъти, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо.

  2. Пригответе всички продукти и готварски инструменти

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Първата ви работа трябва да е да извадите всичко необходимо и да направите проверка дали имате всичко нужно. Няма нищо по-лошо от това да установите, че нещо ви липсва по средата на готвенето.

  3. Извадете маслото и яйцата по-рано от хладилника

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Доста често е рецептите пише, тези 2 съставки да бъдат със стайна температура. Извадете ги от хладилника няколко часа по-рано. Ако сте забравили да направите това нещо, можете да настържете маслото и то ще се стопли много по-бързо.

  4. Подгответе тава и хартия за печене

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Сложете мазнина или хартия за печене в тавата. Това ще предотврати залепване, загаряне а и почистването на тавата след това ще е много по-лесно.

  5. Загрейте фурната

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Повечето рецепти казват "да се пече на предварително загрята фурна". Изградете си това като навик- да включвате фурната, преди да започнете да приготвяте сладкиша.

  6. Използвайте мензура

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Има различни мерителни съдове за течности, за брашно, за захар и т.н. Освен ако в рецептата не пише да използвате една и съща, използвайте различна за всяка съставка.

  7. Пресейте брашното

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Може да е малко досадна работа, но така ще избегнете бучките в сладкиша.

  8. Счупете яйцата в отделна купа

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Не е добра идея да чупите яйцата направо върху сместа, тъй като има огромна вероятност да има развалено яйце или да изпуснете черупка.

  9. Смесвайте съставките в последователността, в която пише в рецептата

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Повечето хора смесват всички съставки наведнъж, но не е правилно. Прибавяйте продуктите по начина, по който е описано в рецептата.

  10. Използвайте таймер

    10 съвета за начинаещи сладкари

    Първото нещо, което трябва да направите, след като сложите сладкиша във фурната, е да настроите таймера. Има вероятност да забравите, че сте сложили нещо във фурната и то да изгори. Все пак никой не иска трудът му да отиде на вятъра.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay