11 предимства на бадемовото мляко, за които не знаехте

Време е да научите

11 предимства на бадемовото мляко, за които не знаехте

Няма значение дали сте вегани или не. Бадемовото мляко вече се пие от всички хора. Понякога е нужно разнообразие, а бадемовото мляко е една прекрасна алтернатива на нормалното мляко. Ще ви запознаем с предимствата му, за някои от които може би не знаете.

 

Помага за стабилизиране и поддържане на теглото

Една чаша бадемово мляко съдържа 60 калории, докато чаша пълномаслено мляко съдържа 146 калории. Това прави бадемовото мляко страхотен заместител и помощник в борбата с килограмите.

 

То поддържа сърцето ви здраво

В бадемовото мляко няма холестерол или наситени мазнини. Също така има ниско съдържание на натрий и високо съдържание на здравословни мазнини.

 

То поддържа костите ви здрави

Бадемовото мляко съдържа 30% от препоръчителното дневно количество калций.

 

Поддържа кожата ви блестяща

Бадемовото мляко съдържа 50% от препоръчителното дневно количество витамин Е, който притежава антиоксидантни свойства, а те са от съществено значение за здравето на кожата ни.

 

Влияе на кръвната захар

Бадемовото мляко е с ниско съдържание на въглехидрати, което означава, че не увеличава нивата на кръвна захар.

 

Допринася за мускулната сила

Съдържа много витамини като B, желязо и робифлавин, които са важни за растежа на мускулите.

 

Поддържа храносмилането

Бадемовото мляко съдържа почти грам влакно на порция, което е важно за храносмилането.

 

Не съдържа лактоза

Това прави бадемовото мляко подходящ заместител без лактоза.

 

Има по-добър вкус от кравето мляко

Кравето мляко и бадемовото имат съвсем различен вкус, което го прави идеално за хора, които не обичат краве мляко. То има собствен уникален вкус, като ного о описват като свеж и лек. Можете да го използвате за заместител на кравето мляко в различени рецепти.

 

Не се изисква да се охлажда

Изключително вкусно е и на стайна температура. Ето защо можете да го носите със себе си навсякъде.

 

Лесно е да си го направите

То става чрез фино смилане на бадеми и поставянето им в миксер с вода, след което минаване на пулпата през филтър.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay