3 кулинарни тайни от Италия

За много по-вкусни ястия

3 кулинарни тайни от Италия

Подобно на много италиански готвачи, Лаура Витале научава много за готвенето от своята баба. Лаура израства в кухнята, а сега има канал в You Tube с над 2 милиона последователи. Лаура споделя някои безценни съвети за готвене, които ще променят ястията, които приготвяте напълно. Ето един безплатен урок по готвене:

  1. Вземете си един евтин и един качествен зехтин

    Ако готвите със зехтин, би било разумно да имате една евтина бутилка и една с по-високо качество. Когато имате два вида зехтин, можете да използвате по-качествения за приготвяне на сосове, които не се готвят по никакъв начин и за салати, а по-евтиния за ястия, които се варят, пържат и т.н.

  2. Използвайте замразен пармезан

    Повечето хора мислят, че след като са настъргали пармезана и не са го използвали, трябва да го изхвърлят. Нищо подобно. Пармезанът може да бъде замразен и да се използва по-късно при готвене. Разбира се, част от аромата му се губи, но когато се използва за приготвянето на ястия, това не е от съществено значение.

  3. Използвайте времето като съставка

    Не забравяйте, че времето е също толкова важна съставка за едно ястие, колкото останалите продукти. Винаги оставяйте нужното време за приготвяне на дадено ястие, защото така става по-вкусно. Все пак всички знаем, че ястията се получават най-добре, приготвени на "бавен огън".   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!    

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay