5 неща, които трябва да избягвате след хранене

Вижте кои са те

5 неща, които трябва да избягвате след хранене

Повечето хора живеят с постоянна липса на време и това се отразява на ежедневните ни навици. За да стигнем навреме на работа правим 100 неща едновременно. Има обаче няколко неща, които не бива да правите след хранене. Вижте кои са те:

Къпане

Когато вземаме душ или вана, температурата на тялото ни леко се покачва. За да се справи с това, тялото изпраща повече кръв към кожата, отколкото обикновено. Това може да наруши функционирането на храносмилателната система и да забави метаболизма. Най-добре е да влезете в банята поне 30 минути след хранене.

Пиене на чай

За някои от нас чашата чай е неразделна част от храната, но изследванията показват, че тази здравословна напитка пречи на усвояването на желязото- минерал, който играе важна роля в човешкото тяло. Ето защо децата, бременните жени и хората, страдащи от недостиг на желязо трябва да избягват пиенето на чай по време на и след хранене. Ако искате да пиете нещо след хранене, пийте вода.

Спане

Митът, че храненето преди сън е виновникът за наднорменото тегло беше отречен отдавна, но това че е вредно е неоспорим факт. Спането веднага след хранене може да предизвика появата на киселини, оргиване, висока киселинност в стомаха и т.н. Освен това спането след хранене увеличава риска от инсулт. Експертите са единодушни, че трябва да минат поне 2 часа от храненето до лягането.

Тренировка

Без значение колко е изкушаващо да дадете енергия на тялото си с хубава храна и след това да направите една добра тренировка, това съчетание е вредно. Тренирането на пълен стомах може да доведе до дискомфорт, хълцане, гадене, както и по-висок риск от травми. Направете лека разходка, а тренировките започнете поне 2 часа след хранене.

Пушене

Почти всички системи в организма ни са ангажирани по време на храносмилането. В този момент никотинът ще бъде погълнат с двойна сила, което означава, че ще навреди на оргнизма ви двойно. Освен това тютюнът блокира усвояването на витамините, минералите и всички полезни вещества.

Разбира се, че е по-добре да се откажете от тютюнопушенето напълно, но ако не можете, откажете се от него поне след хранене. Дайте на тялото си поне 20 минути след храненето, преди да запалите цигара.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay