5 плодове с ниско съдържание на въглехидрати, които са много полезни за вас

5 плодове с ниско съдържание на въглехидрати, които са много полезни за вас

Всички знаем колко са полезни плодовете. Те съдържат много важни витамини и антиоксиданти и са по-здравословният вариант от много други храни. Ежедневната консумация на плодове и зеленчуци може да подобри здравословното ви състояние значително.

Но някои плодове имат лоша репутация, поради съдържанието на въглехидрати. Хората смятат, че няма плодове, които имат ниско съдържание на въглехидрати и просто пропускат яденето им. Важно е да запомните, че плодовете са само част от хранителната картина. А въглехидратите, които ще намерите в плодовете, разбира се, не са същите като преработените въглехидрати, които ще намерите в парче бял хляб.

Има няколко опции за плодове с наистина ниско съдържание на въглехидрати. Така че, ако започвате диета с ниско съдържание на въглехидрати, тези 5 опции за плодове са най-добрите:

1. Кайсия

Кайсиите може да са сладки и сочни, но има само 3,89 грама въглехидрати в малък плод и само 17 калории. Те също са добър източник на витамин А.

2. Киви

Този страхтоен плод има 11 грама въглехидрати в средно голям плод, но това не е всичко. Едно киви отговаря на ежедневните ви нужди от витамин С и е добър източник на витамин К, който предлага 38% от дневните ви нужди. Ще се заредите и с минерали като калий, фосфор и мед.

3. Диня

Вероятно сте чували, че в динята има много захар, но това не е съвсем вярно. Една чаша кубчета диня съдържа само 11 грама въглехидрати, заедно с витамин А, витамин С, калий и магнезий. 

4. Ягоди

Кошница апетитни червени плодове е страхотен избор за плодове с ниско съдържание на въглехидрати. Една чаша ягоди съдържа 11 грама въглехидрати и много антиоксиданти. Също така осигурява 148% от дневните ви нужди за витамин С. Ягодите са чудесен източник на манган.

5. Авокадо

Вероятно не гледате на тази супер храна като на плод, но е. И то с ниско съдържание на въглехидрати. Има само 8.53 грама въглехидрати в 100 грама авокадо. Авокадото е добър източник на фибри и здравослвни мазнини.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay