6 храни, които са по-вкусни замразени

Обикновено, замразената храна не изглежда особено апетитно

6 храни, които са по-вкусни замразени

 Замразената храна се свързва с липса на свежест, но истината е, че е доста свежа. Използването на замразена храна всъщност е доста удобно и спестява време. Животът ни е доста динамичен и е добре понякога да спестим време от готвене. Приготвянето на ястие със свежи продукти отнема много повече време от готвенето със замразени продукти. Вижте кои 6 продукта са дори по-вкусни, когато са замразени.

  1. Малини, къпини, боровинки

    Когато отмине сезона на тези плодове, те стават доста скъпи. Не само, че спестявате пари като ги купите замразени, а и получавате същото количество витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Замразените малини и къпини са свежи, дори и да са били замразявани, а вкусът им е дори по-хубав, отколкото на пресните плодове. Размразените плодове могат да се добавят в мюсли, да се направят на смуути или да се добавят в десерт.

  2. Броколи

    Намирането на хубаво, свежо броколи в магазина може да се окаже истински проблем. Не можете да бъдете сигурни от колко време са на рафта в магазина. Замразените броколи са по-свежи от другите. Колкото и странно да звучи. Броколито е добър източник на Витамин С, съдържа малко калории, има високо съдържание на протеини и е добър източник на фибри.

  3. Манго

    Манго има почти целогодишно в магазина, но това се дължи на вноса от различни кътчета на света, което пък се отразява на неговото качество. Ако сте решили да си купите замразено манго, то ще съдържа същото количество Витамин С и Витамин А.

  4. Грах

    Може да се използва за много различни ястия- за закуска, обяд, вечеря. Единственият начин да си купите пресен грах е той да бъде в шушулка. Замразява се пресен, така че не съдържа никакви консерванти.

  5. Зелен боб

    Зеленият боб съдържа протеини, желязо и калции. Замразеният зелен боб не съдържа консерванти, защото се замразява до 24 часа след откъсването му.

  6. Зеленчуков микс

    В магазина е пълно с най-различни зеленчукови миксове. Просто грабнете този, който ви харесва най-много и пригответе вкусно, 5-минутно ястие. Изсипете пакета в тигана и пържете 5 минути. Ще се получи много вкусно ястие. Подходящо е за хора, на които не им се отдава готвенето, а и ще се отрази добре на бюджета ви.    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay