9 неща, които можете да ядете късно вечер, без да изпитвате вина

9 неща, които можете да ядете късно вечер, без да изпитвате вина

Нека бъдем честни, всички обичаме да ядем. А някои хора особено много обичат да ядат късно вечер или нощем. Но постоянно чуваме, че е много вредно да се яде късно вечер и че всичко, което изядем през това време от денонощието се лепи директно върху бедрата ни. Най-новите проучвания обаче показват, че има някои много вкусни храни, които можем да ядем без да се притесняваме и без да качваме килограми. 

Разбира се, не бива да забравяме умереността. Тя е ключът към успеха. Ще ви представим някои храни, които са богати на протеини и бедни на захар, които спокойно можете да хапвате посред нощ.

1. Сирене

Отново умереност, умереност, умереност! Когато предлагаме сирене като храна за късната вечер, ние говорим за парче сирене, а не половин килограм. Сиренето е храна, богата на протеини, така че ще ви засити до следващия ден. Можете да хапвате нискомаслено сирене, за да запазите теглото си под контрол.

2. Извара

Изварата съдържа казеинов протеин. Казеинът има много бавен темп на храносмилане, което е най-добрият вид протеин за консумиране късно вечер, тъй като ще ви засити за по-дълго.

3. Хумус

Хумусът е страхотен източник на протеин, особено ако е домашно приготвен. Ако сте гладни, моркови или целина, потопени в хумус са отлична опция.

4. Кисело мляко

Учените са доказали, че киселото мляко е страхотно за късните вечери. То е с високо съдържание на протеин, ниско съдържание на мазнини и ниско съдържание на захар. Можете да добавите пресни плодове към него, за да стане по-вкусно. 

5. Крекери

Като казваме крекери, имаме предвид пълнозърнести крекери с ниско съдържание на калории. Добавянето на малко хумус или парче сирене, ще направи крекерите по-вкусни. 

6. Пуканки

Може да звучи изненадващо, но пуканките са безопасни. Можете да подправите пуканките с чесън на прах или някакви билки, за да бъдат по-вкусни. 

7. Яйца

Яйцето е друга добра опция за късно хранене. Едно яйце съдържа само 75 калории, но има високо съдържание на протеини и ще ви накара да се чувствате сити по-дълго време.

8. Зеленчуци

Зеленчуците винаги са добър избор. Ако огладнеете късно вечерта, хапнете малко свежи зеленчуци и ще бъдете сити. 

9. Банан

Въпреки че съдържат доста калории, бананите са богати на калий и магнезий.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay