Вкуснотии от Африка: Карфиол по алжирски

Изключително вкусно ястие, подходящо и за постещи

Вкуснотии от Африка: Карфиол по алжирски

Ето че дойде време и за днешното ни виртуално кулинарно пътешествие из Африка. Днес ще обърнем специално внимание на алжирската кухня и по-точно на едно изключително вкусно ястие, подходящо и за тези от вас, които в момента спазват стриктно великденските пости. А ето и как да си го приготвите.

Необходими са ви:
1 глава карфиол
4 с.л. олио
2 домата
2 скилидки чесън
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. чили сос
4 с.л. ориз Басмати
2 стръка пресен кориандър

Начин на приготвяне:
Карфиолът се сварява за 5 минути във вряща и подсолена вода. Отцежда се.

В тиган с нагрята мазнина се запържете чесъна и доматите, овкусени със сол, червен и черен пипер и чили сос и ги оставетее за 1-2 минути, като разбърквате постоянно.

Добавете 300 мл вода и оставете сместа да заври и покъкри за 10 минути.

Накрая добавете ориза, кориандъра и карфиола, разбъркайте леко и оставете да къкри, докато оризът стане готов.

Още изкушения с африкански привкус може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 09.04.2014|12:40
Не обичам карфиол .
2
Не е посочен 07.04.2014|16:07
Това със сигурност ще е много вкусно, до сега не съм опитвала карфиол по този начин.
1
Не е посочен 07.04.2014|11:09
Обичам карфиол, ще се възползвам от рецептата.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay