Вкуснотии от Африка: Таджин

В Тунис са превърнали готвенето на пиле в изкуство

Вкуснотии от Африка: Таджин

Вече четвърти ден сме на африканска кулинарна вълна в рамките на седмицата в Jenite.bg, посветена на кухнята на южния континент. Днес ще наминем виртуално през територията на Тунис, за да изпробваме рецептата за един от местните специалитети, наречен таджин.

Необходими са ви:
750 г зрял фасул
5 пилешки бутчета
1 глава кромид лук
20 мл доматено пюре
250 г спанак
1 червена чушка
1 зелена чушка
100 г краве сирене
100 г галета
6 яйца
100 г масло
щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
Накиснете боба за една нощ.

Почистете и измийте спанака и го попарете.

Нарежете пилешкото месо на малки парченца. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

В дълбок тиган запържете месото, заедно с лука, докато парченцата получат златиста коричка.

Прибавете доматеното пюре, нарязаните чушки, фасула и долейте 2 ч.ч. вода.

След като кипне, намалете огъня и оставете ястието да се задушава около час.

Отлейте малко от соса в една чаша, а в тигана прибавете галетата, сиренето, спанака, маслото и сол на вкус.

Чукнете яйцата и бъркайте продължително.

Изсипете таджина в намаслен съд и го сложете във фурната на умерен огън, докато течността се изпари.

Нарежете го на парченца и го сервирайте горещ.

Още изкушения с африкански привкус може да откриете в Kulinar.bg.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 04.04.2014|18:22
Със сигурност е много вкусно .
3
Не е посочен 04.04.2014|16:40
Голяма смесица от вкусове и от аромати и вкусове.
2
Не е посочен 04.04.2014|15:49
Малко манджа с грозде ми е това, ама пък може да е вкусно.
1
Не е посочен 04.04.2014|15:05
Изглежда добре .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay