Вкуснотии от Централна Европа: Виенски шницели

Отправяме се към австрийската столица и нейния безспорен кулинарен символ - шницелите

Вкуснотии от Централна Европа: Виенски шницели

Вече ви представихме някои от най-емблематичните кулинарни изкушения от Унгария, Чехия и Полша. Днес турът ни из Централна Европа продължава с Австрия и класическата рецепта за виенски шницели.

Необходими са ви:
4 телешки пържоли
50 г брашно
½ ч.л. сол
½ ч.ч. галета
2 яйца
200 г краве масло

Начин на приготвяне:
Начукайте месото на тънки 4 мм котлети. Това най-лесно може да стане като го поставите в плик и с помощта на кухненско чукче да го обработите до желаната дебелина.

Разбийте яйцата. Потопете месото в брашното, после в яйцата, изчакайте няколко секунди, след това в галетата.

Не натискайте галетата плътно в месото. Кората не трябва да се слепва напълно, а да изглежда като по-рохка обвивка около шницела.

Пържете на маслена баня в по-дълбок тиган. Когато придобият златисто-кафяв цвят, шницелите са готови. Това е моментът да ги поставите за малко върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

За да се придържате максимално към австрийската традиция, сервирайте с картофено пюре и боровинково сладко.

Вкуснотии от Централна Европа: Виенски шницели
Още предложения с централноевропейски привкус от Kulinar.bg:

Ноазети със свинско

Паприкаш

Свински черен дроб с грозде

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 17.03.2014|15:57
Нещо много вкусно ще се получава според мен.
10
Не е посочен 14.03.2014|19:26
Много вкусно .
9
Не е посочен 14.03.2014|19:16
Звучи и изглежда много добре !
8
Не е посочен 14.03.2014|16:28
Много вкусно с една зелена салатка!
7
Не е посочен 14.03.2014|16:08
Звучи и изглежда много добре !
6
Не е посочен 14.03.2014|10:14
Изглежда неустоимо.
5
Не е посочен 13.03.2014|16:54
Това ще е много вкусно, трябва да се пробва рецептата.
4
Не е посочен 13.03.2014|16:43
Апетитни изглеждат .
3
Не е посочен 13.03.2014|16:12
Със сигурност ще са много вкусни.
2
Не е посочен 13.03.2014|14:22
защо отваряш рецепти с месо като не ядеш месо? :)
1
Не е посочен 13.03.2014|14:04
не ям месо
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay