Вече ви представихме някои от най-емблематичните кулинарни изкушения от Унгария, Чехия и Полша. Днес турът ни из Централна Европа продължава с Австрия и класическата рецепта за виенски шницели.
Необходими са ви:
4 телешки пържоли
50 г брашно
½ ч.л. сол
½ ч.ч. галета
2 яйца
200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Начукайте месото на тънки 4 мм котлети. Това най-лесно може да стане като го поставите в плик и с помощта на кухненско чукче да го обработите до желаната дебелина.
Разбийте яйцата. Потопете месото в брашното, после в яйцата, изчакайте няколко секунди, след това в галетата.
Не натискайте галетата плътно в месото. Кората не трябва да се слепва напълно, а да изглежда като по-рохка обвивка около шницела.
Пържете на маслена баня в по-дълбок тиган. Когато придобият златисто-кафяв цвят, шницелите са готови. Това е моментът да ги поставите за малко върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
За да се придържате максимално към австрийската традиция, сервирайте с картофено пюре и боровинково сладко.
Още предложения с централноевропейски привкус от Kulinar.bg:
5 | 0 |