Гъбени кюфтенца в компанията на ароматни подправки

Несъмнено ще се влюбите в тях от първа хапка

Гъбени кюфтенца в компанията на ароматни подправки

Независимо дали сте сред любителите на месото, или пък спадате към почитателите на вегетарианските ястия, тези кюфтенца несъмнено ще бъдат високо оценени от вкусовите ви рецептори. А ето и как да си ги приготвите.

Необходими са ви:
300 г картофи
300 г гъби печурки
400 г кисело мляко
1 яйце
3 стръка пресен лук
2 скилидки пресен чесън
5 стръка мащерка
8 стръка магданоз
1 с.л. брашно
50 мл олио
3 щипки сол
2 щипки черен пипер

Начин на приготвяне:
Картофите се настъргват, гъбите, лука, магданоза и мащерката се нарязват на ситно.

Сместа се подправя със сол и черен пипер, добавя се яйцето и се оформят кюфтета.

Овалват се в брашно и се изпържват.

Сервират се с кисело мляко, подправено със сол и чесън.

Още вкусни идеи за летни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay