Да направим торта със сестрата на Сандра Бълок

Тортата на сестрите Бълок

Джесин Прадо и Сандра Бълок
Джесин Прадо и Сандра Бълок

Не всеки ден се случва тортата или сладкиша в сладкарницата да ви бъде сервиран от холивудска звезда. Е, в България скоро не се очаква това да се случи, но жителите на Монпелие, Вермонт, имаха възможността да се докоснат до Сандра Бълок в деня, в който сестра ѝ Джесин Прадо отвари магазин за сладкиши  в града.

 

Носителката на Оскар работеше на касата, опакова сладките изкушения за клиентите и се шегува с пресата

 

"Не съм назначена на пълно работно време!". И в действителност не е – тя просто проявила сестринска обич и подкрепа като в деня на откриването помагала на сестра си, за която това е ново начало.

 

Двете сестри до скоро работеха заедно, тъй като Джесин беше част от продуцентската къща на Сандра "Fortis Films”.  

 

В годините прекарани там, тя изживя холивудската мечта – партита с най-известните и най-богатите, безкрайни работни дни около премиери на филми, гардероб по мярка и с етикети от най-елитните модни компании... Но за нея в крайна сметка, живота в Лос Анджелис се оказва "безмилостен, изтощителен и разочароващ".

 

Драстичната промяна от филмов продуцент на сладкар започна през 2000г. със смъртта на майката на сестрите Бълок - оперната певица Хелга Майер. Джесин откри, че намира утеха в готвенето и за последните 11 години разви таланта си като се премести на изток от Ел Ей и отвори малък магазин през 2005г. От тогава издаде и книга, в която описва как променя кариерата си.

 

Джесин споделя с Guardian рецепта за шоколадова торта, която била един от любимите десерти на момичетата, приготвян от иначе вманиачената в здравословния начин на живот Хелга.


"Тази торта, направена по рецептата на майка ми, е сложно произведение... Когато добавите шоколадовия маслен крем, тя се превръща в торта на удоволствието."

 

 

Тортата на Хелга Майер

 

350 гр. орехи

250 гр. захар

½ ч.л. сол

8 белтъка и 8 жълтъка

2 яйца

1 ч.л. ванилова есенция

2 ч.л. бакпулвер

 

За крема

 

350 гр. черен шоколад, нарязан на ситно

8 жълтъка

2 ч.л. ванилова есенция

½ чаша горещо кафе или вряла вода

250 гр. безсолно масло, омекнало при стайна температура

 

Начин на приготвяне

 

Загрейте фурната на 170º. Намажете леко с мазнина 3 тавички с еднакъв размер (около 23-26см. диаметър). В кухненски робот смелете орехите с половината захар и сол, докато сместа стане като фино брашно.

 

Добавете жълтъците, 2-те яйца, ванилията и бакпулвера и разбийте до получаване на мека паста. Разбийте белтъците на пяна, добавете останалата част от захарта на средни обороти и разбивайте докато се получи лъскав и по-плътен крем.

 

Прехвърлете ореховата паста в голяма купа и започнете да изсипвате белтъчния крем бавно, докато разбърквате. След получаването на хомогенна смес, разделете на 3 части и разпределете в 3-те тавички.

 

Печете за около 30-45 минути и за да разберете кога е готово, при допир повърхността трябва да се изглажда (подскача), а не да остава релеф. Оставете напълно да изстинат преди да изкарате кексовете от тавите.

 

Кремът

 

Изсипете шоколада, жълтъците и ванилията в кухненски робот или разбийте с пасатор. Добавете кафето като не спирате робота/пасатора. Прибавяйте маслото на малки части, докато се получи мека и хомогенна смес. С готовия крем, вече можете да направите сами тортата както пожелаете.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay