Едно здравословно изкушение: Веган сладолед

Вкусно и полезно

Едно здравословно изкушение: Веган сладолед

Най-предпочитаният десерт в големите жеги е сладоледът, защото той ни разхлажда, а и е толкова сладък, че не можем да му устоим.В същото време обаче искаме да сме в неотразима форма и да очароваме околните с тялото си. Как да се справим с тази дилема? Ние Ви предлагаме една съвършена опция, а именно веган сладоледът.

Всичко,от което имате нужда да си го приготвите, са плодове, захар и вода, сметана или растително масло. Ако искате да си направите замразен десерт с кисело мляко и плодове, можете просто да го замените със соево. Препоръчително е плодовете да са домашни, а не купени от пазара, защото поне ще знаете произхода им и щще сте сигурни какво ядете.

Този вид сладолед е много по-лек за оргазнима (можете дори да си позволите два наведнъж!) В 100 грама се съдържат 109 ккал. Мазнните за същото количество са 50 ккал. 

Както виждате, това е една добра алтернатива, на всичкото отгоре много вкусна. Ако сте се вдъхновили, можете да го изпробвате още веднага и да го препоръчате и на близките си! Кой е казал, че здравословните неща са блудкави на вкус! Отворете хладилника си и пригответе вашия свеж десерт!

Автор: Теодора Георгиева

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay