Здравословна лятна рецепта

Как у дома да си приготвим здравословни спагети "Карбонара"

Здравословна лятна рецепта

Едва ли има любител на италианската кухня, който не изпада във възторг само при мисълта за ароматни спагети "Карбонара". За жалост обаче, ястието е точно толкова калорично, колкото и вкусно.

За щастие открихме тази фантастична готварска книга, наречена "В малката кухня". Тя съдържа 100 иновативни рецепти, които нейните авторки Кейра Айсенпрес и Фийби Лапин са приготвяли, както сами казват, "в истинския свят", но и в техните първи, и не особено големи, апартаменти. Е, дами, малките кухни вече не са оправдание за нежеланието да готвим у дома.

Предлагаме ви една от рецептите, която ни спечели още с името си - "Карбонара". Тя е не само лесна за приготвяне, но и полезна за здравето. Надяваме се да ви хареса.

Йогурт "Карбонара"

1 чаша къси макарони (или какъвто вид паста харесвате)
 
1 / 3 чаша кисело мляко (йогурт)

 1 яйце

3 супени лъжици прясно настърган пармезан

сол на вкус

щипка канела 

щипка лют червен пипер

щипка прясно смлян черен пипер

Сварете макаронените изделия, следвайки указанията на опаковката.

Междувременно, в малка купа, разбийте заедно киселото мляко, яйцето, 2 супени лъжици пармезан, както и  и солта, канелата и лютия червен пипер.

Когато пастата е готова, прецедете я и веднага я добавете към сместа с киселото мляко. Разбъркайте и изсипете останалата 1 супена лъжица пармезан и черен пипер на вкус.

Това е. Бързо, лесно и вкусно! Горещо ви препоръчваме тази здравословна рецепта и очакваме да споделите с нас впечатленията си от нея.

6 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay