Из дебрите на Латинска Америка: Аранчини по бразилски

Разтапяща сетивата комбинация от ориз, пармезан и моцарела

Из дебрите на Латинска Америка: Аранчини по бразилски

Продължаваме виртуалната си кулинарна разходка из латиноамериканските страни и днес, когато ще се спуснем рязко на юг, за да наминем през Бразилия и да опитаме местните оризови аранчини, които, обещаваме ви, небцето ви ще обикне. Вижте и как да си ги приготвите.

Необходими са ви:
2 ч.ч. ориз
½ ч.ч. пармезан
3 яйца
200 г моцарела
1 ч.ч. галета
60 мл олио
2 к.л. сол

Начин на приготвяне:
Сварете ориза. Сложете голям дълбок тиган на котлона на средна температура. Изсипете в него 2-3 пръста олио за пържене.

В купа смесете 1 яйце, ориза и пармезана и разбъркайте с ръце. Направете равни порции, като накъсате малки топки от сместа. От това количество се получават 8 аранчини.

Във всяка порция сложете по една моцарела и оформете топка с ръце.

Разбъркайте останалите две яйца, потопете аранчините я тях, после в галетата. Премахнете излишното количество.

Олиото в тигана трябва да е горещо на 190-200 С. Сложете аранчините в тигана и пържете до златистокафяво. Ако не се събират, разделете ги на няколко порции. Не трябва да се допират.

Извадете готовите аранчини с решетъчна лъжица и ги сложете на домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Посолете на вкус, докато са топли.

Сервирайте аранчините топли със сос Маринара, рецепта за който може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay