Из дебрите на Латинска Америка: Арепас по венецуелски

Невероятно вкусни хапки с шунка и кашкавал, идващи от гореща Венецуела

Из дебрите на Латинска Америка: Арепас по венецуелски

Венецуела далеч не е прочута единствено със стосерийните си сапунени опери. Всъщност, южноамериканската страна се гордее с изключително вкусна кухня. Днес, в рамките на нашата седмица, посветена на ястия от Латинска америка, ще ви предложим именно една местна рецепта за свръхапетитно предястие, наречено арепас, с което да зарадвате семейството и гостите си.

Необходими продукти:
2 ч.ч. царевично брашно
250 мл вода
½ ч.ч. прясно мляко
4 с.л. краве масло
1 ч.л. сол хималайска
2 с.л. пшенично брашно
½ ч.л. захар
250 г кашкавал
200 г шунка

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 300 градуса. В голяма купа смесете всички съставки, с изключение на кашкавала и шунката. Разбъркайте добре до уеднаквяване на текстурата.

Оставете сместа да си почине за 10-15 минути, за да има време царевичното брашно да абсорбира част от течността, ако е в повече.

Тестото трябва да е гладко и гъвкаво, без да полепва на ръцете ви. Ако ви се вижда сухо, може да добавите още малко вода.

Омесете тестото с ръце за няколко минути и после го оставете отново да почине за още 5-6 минути. Ако е лепкаво, добавете още малко царевично брашно. Отново месете и оставете за малко.

От тестото оформете кръгли дискове с ръце.

В тиган, намазан леко с олио, запържете питките до златисто и от двете страни, след което ги прехвърлете във фурната за 8-10 минути.

Сервирайте арепас топли, като ги разрежете през средата и ги напълните с рендосания кашкавал и шунката.

Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay