Как да ядем италианска кухня, без да напълнеем?

Възможно е!

Как да ядем италианска кухня, без да напълнеем?

Всички знаем колко вкусни са така традиционните за италианската кухня спагети и пица. Само като си представим плънката, сосовете, направо вкусотия. И как човек да устои на това? Все пак имаме нужда понякога да му отпуснем края и просто да хапнем това, което ни се услажда. Ние ще Ви издадем тайната как да ги ядем, без да ни се отразява на фигурата. 

Ако сте любители на пастата, то просто внимавайте каква си купувате. Важно е от какво брашно е направена. Хубаво би било, ако намерите местенце, на което произвеждат домашна такава, но понеже в България това е по-трудно, то поне първо проучете пазара и изберете по-високия клас. Той със сигурност ще ви донесе и по-добро качество. Същото важи и за пицата. Истинската италианска пица е тънка и хрупкава, а не два пръста дебела като повечето, които се предлагат в българските пицарии. Поднася ни се тесто, овкусено със зеленчуци и месо, което няма нищо общо с традиционния италиански  вкус. Ако искате добра пица, гледайте да е тънка, добре изпечена. Веднага ще усетите разликата!

Що се отнася до различните видове сосове, за съжаление у нас се набляга повече на мазнината. Според майсторите 1 супена лъжица зехтин на човек е достатъчна. По-добре е да наблегнете на аромата на самите подправки и билки, които ще прибавите към тях. 

За изкушените от сладкото, ще Ви кажем , че в Италия дребните сладки тежат десетина грама. Звучи Ви малко? Да, но е дравословно!

Автор: Теодора Георгиева

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay