Кои са храните, които никога не трябва да замразявате?

Иначе те губят полезните си свойства и стават негодни за употреба

Кои са храните, които никога не трябва да замразявате?

Повечето домакини замразяват някои продукти, за да могат да ги използват тогава, когато им се наложи. Важно е да знаете, че има храни, които няма проблем да замразявате, но има и такива, които губят своите свойства, след като минат през фризера.

Предлагаме ви списък от 6 храни, които никога не трябва да замразявате.

1. Богати на вода зеленчуци
Такива са например зелената салата, целината, марулята, краставиците, репичките и кресонът. Те не са подходящи за замразяване, защото при размразяването се разкъсват клетъчните стени, които изграждат тяхната структура. Изключение правят доматите, които са подходящи за замразяване, но след това трябва да ги използвате само с цел готвене.

2. Цели яйца
Яйцата заедно с черупката не са подходящи за замразяване, тъй като при замразяването се пропукват и образуват опасни бактерии. Ако наистина искате да замразите яйца, първо трябва да ги обелите, след това да ги сложите в подходящ съд и чак тогава да ги замразите.

Кои са всички 6 храни, които никога не трябва да замразявате, ще разберете във fitwell.bg!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay